На Тернопільщині провели форум громад

На Тернопільщині провели форум громад

Фото
Укрінформ
На Тернопільщині відбувся форум громад «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Тернопільщині провели форум громад / Фото: Юлія Томчишин, Укрінформ

"Сьогодні під час форуму ми вели діалог стосовно багатьох важливих питань, які стосуються не лише розвитку нашої області, а й України. Йдеться про питання, що стосуються децентралізації повноважень, які спрямовані на розвиток насамперед місцевого самоврядування, зміцнення спроможності територіальних громад і питань, пов'язаних з територіальною організацією влади, зокрема місцевих державних адміністрацій", - розповів начальник Тернопільської ОВА В'ячеслав Негода.

Організував форум громад Тернопільщини профільний Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у співпраці з Тернопільською ОВА.

"Хочу подякувати нашому партнеру USAID «Говерла", завдяки якому ми проводимо такі форуми, які дають нам можливість спілкуватися з громадами, після якого наші колеги вносять до сесійної зали відповідні законодавчі ініціативи. Сьогодні перед Україною стоять два величезні виклики. Перший - це повномасштабне вторгнення, другий - це той євроінтеграційний процес, який ми не можемо зупиняти ні на секунду, попри обстріли РФ і руйнування", - зазначила під час онлайн-включення голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Депутатка у своєму виступі розповіла про три компоненти програми Ukraine Facility. Зокрема, згідно з першим компонентом українські громади до 2027 року повинні отримати 1 млрд євро напряму на реалізацію різних проєктів.

Також учасники зустрічі обговорювали важливість стратегії розвитку для органів місцевого самоврядування.

"Нещодавно прийнято державою стратегію регіонального розвитку. Це документ, який передбачає планування позицій і дій до 2027 року. Станом на зараз органам місцевого самоврядування потрібно або завершити, або розпочати роботу над затвердженням регіональної стратегії. Закликаємо зробити це якнайшвидше, - зазначила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Читайте також: Конгрес міцевих та регіональних влад Ради Європи допоможе Україні з децентралізацією

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня у Тернополі відбувся форум "Соціальна сфера в умовах війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-