Росіяни минулої доби вбили двох жителів Донеччини та ще 18 поранили

Росіяни минулої доби вбили двох жителів Донеччини та ще 18 поранили

Укрінформ
Російські загарбники минулої доби, 23 вересня, вбили двох жителів Донецької області та ще 18 людей поранили.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, 23 вересня росіяни вбили двох жителів Донеччини: у Краматорську та Удачному. Ще 18 людей дістали поранення.

Читайте також: Внаслідок обстрілу Краматорська та Шахового одна людина загинула, 10 поранені

Як підкреслив Філашкін, загальна кількість жертв російської армії на Донеччині (2773 загиблих і 6127 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Російські війська протягом минулої доби атакували 17 населених пунктів Донецької області та завдали 3 105 ударів по лінії фронту та житловому сектору, про це повідомило Головне управління Нацполіції в Донецькій області.

«Протягом доби поліцейські зафіксували 3 105 ворожих ударів по лінії фронту та житловому сектору. Війська РФ атакували 17 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Краматорськ, Лиман, Мирноград, Покровськ, Торецьк, Часів Яр, селища Красноторка, Курахівка, Олексієво-Дружківка, Удачне, Шевченко, села Богоявленка, Миколаївка, Світле, Шахове», - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що ворожими обстрілами пошкоджені 83 цивільні об’єкти, з них 50 житлових будинків.

По Краматорську загарбники вдарили трьома авіабомбами «ФАБ-250» з модулем УМПК та РСЗВ «Торнадо-С» з касетною бойовою частиною – вбили мирного жителя, ще чотирьох людей поранили. Руйнувань зазнали 14 приватних будинків, автомобілі.

На Удачне ворог скинув бомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК – одна людина загинула та одна травмована. Пошкоджено промисловий об’єкт.

На Шахове окупанти спрямували бомбу «ФАБ-2502» з модулем УМПК - поранили шістьох мирних жителів, зокрема двох хлопчиків 7 і 9 років. Пошкоджені три будинки, три магазини, адмінбудівля, медпункт, гаражі.

Читайте також: Загарбники обстріляли село на Донеччині, серед поранених двоє дітей

По Покровську росіяни били авіабомбами та артилерією, внаслідок чого травмовано цивільну особу, пошкоджено житлові будівлі, гаражі та цивільні автівки.

Одна людина була поранена у Мирнограді, а руйнувань зазнали 11 багатоквартирних будинків і гуртожиток.

У селі Шевченко внаслідок бомбового удару поранено цивільну особу, пошкоджено два приватні будинки.

Унаслідок російських обстрілів двоє мирних жителів зазнали поранень у Часовому Яру, один - у Гірнику та один – у Курахівці.

В Олексієво-Дружківці трьома ворожими авіабомбами зруйноване підприємство. У Костянтинівці двома керованими авіабомбами «ФАБ- 250» з модулем УМПК російські війська пошкодили два багатоквартирні і два приватні будинки.

Лиман ворог обстріляв із РСЗВ «Смерч», унаслідок чого пошкоджені два багатоквартирні будинки та заклад освіти.

Крім того, сьогодні, 24 вересня, після опівночі окупанти атакували Костянтинівку з РСЗВ «Смерч» з касетним зарядом – пошкоджені адмінбудівля, СТО та лінія електропередач.

Поліція спільно з СБУ відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: До кінця вересня заплановані два евакуаційні рейси з Донеччини до Буковини

У поліції уточнили, що правоохоронцям вдалося евакуювати ще 2 312 людей, з них 52 дитини. А з початку обов’язкової евакуації вивезли вже 290 565 осіб, серед них 34 121 – діти, 8 342 - люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня вдень російські війська обстріляли Краматорськ. Загинула жінка, щонайменше троє людей поранені.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-