У Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу

У Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу

Укрінформ
У Львові зупинили роботи з будівництва сміттєпереробного заводу через проблеми з польським підрядником.

Як повідомив інформаційний портал депутатів Львівської міської ради у Фейсбуці, про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради з питань діяльності ЛКП “Зелене місто”, передає Укрінформ.

Зазначається, що польська компанія "Control Process SA" порушує умови договору будівництва.

“Представники "Зеленого міста" нам прокоментували, що на сьогодні фактично склалася кризова ситуація – угоду з польським підрядником можна вважати розірваною. Компанія "Control Process SA" не продовжила у визначений час безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро на виконання контракту. Відбулося декілька раундів переговорів щодо підписання додаткової угоди, але вони не були успішними. На сьогодні роботи на об’єкті зупинені, гарантія підрядником не надана, ЛКП "Зелене місто" повідомило в банк про стягнення коштів з підрядника”, - розповів голова комісії, депутат Львівської міської ради Назарій Бербека.

За його словами, “депутатський корпус зробив все можливе, щоб завод будувався”.

“Але, за рахунок не зовсім професійних менеджерських дій з попередніх періодів, складного неякісного контракту, про що ми також неодноразово говорили, ми опинилися в ситуації, що навіть при наявності всіх фінансових ресурсів, роботи на об’єкті зупинені», - додав Бербека у Фейсбуці.

Зазначається, що комісія дала протокольне доручення першому заступнику міського голови - заступнику міського голови з питань економічного розвитку Андрію Москаленку надати план виходу з цієї кризової ситуації та поінформувати, як це вплине на вартість робіт та на скільки це змістить часові рамки реалізації проєкту.

Читайте також: У Херсоні запустили пілотний проєкт із переробки будівельного сміття

Як повідомлялося, в лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проєкт сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій,12. Міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з ЄБРР про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня 2018 року. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці 2018 року міськвиконком погодив проєктування майбутнього комплексу.

Фото: Фейсбук / Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-