У ДСНС заявляють про зменшення кількості пожеж в екосистемах - наразі ліквідовують 14

У ДСНС заявляють про зменшення кількості пожеж в екосистемах - наразі ліквідовують 14

Укрінформ
В Україні наразі триває ліквідація 14 масштабних пожеж у Чернігівській, Київській, Рівненській, Полтавській, Сумській і Харківській областях.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«Спостерігається тенденція до зменшення кількості пожеж у екосистемах. Наразі у нас в 6 областях триває ліквідація 14 масштабних пожеж на загальній площі близько 284 гектарів. Чернігівська область – це 2 пожежі, Рівненська – 3, Полтавська – 3, Сумська – 1, Київська – 4 пожежі і Харківська – 1 пожежа. Найбільша площа – це 188 гектарів, Чернігівська область, там горять торф’яники», - зазначив він.

За його словами, всі інші пожежі наразі фактично знаходяться під контролем, вони локалізовані, і зараз триває їхня ліквідація.

Пресофіцер рятувальної служби заявив, що наразі, окрім погодного фактору, є три основні причини виникнення цих пожеж: необережне поводження з вогнем (у тому числі випалювання стерні), підпали і бойові дії, особливо у прифронтових регіонах.

Читайте також: Лісові пожежі в Україні цьогоріч завдали збитків на 20 мільйонів

Хорунжий поінформував, що наразі проводиться превентивна робота щодо підпалів.

«Працівники ДСНС разом із Нацполіцією і працівниками лісових господарств провели біля 35 тисяч рейдів. Зокрема, проводиться і аеророзвідка, щоб виявляти порушників, і такі випадки були. Було накладено десь понад 3 тисячі адмінстягнень, сума яких становить понад 6, 6 мільйона гривень загалом, це за 2024 рік», - сказав він.

Як повідомлялося, станом на 23 вересня в Україні відбувалося гасіння 18 пожеж у 7 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-