Лісові пожежі в Україні цьогоріч завдали збитків на 20 мільйонів

Лісові пожежі в Україні цьогоріч завдали збитків на 20 мільйонів

Укрінформ
Лісові пожежі, які сталися в Україні цьогоріч, за попередніми даними, завдали збитків на 20 млн грн.

Про це під час брифінгу поінформувала речниця ДП "Ліси України" Ксенія Григор’єва, відповідаючи на питання, чи вже є попередні оцінки щодо завданої шкоди лісам унаслідок пожеж, які сталися цьогоріч, передає кореспондент Укрінформу.

"Підрахувати наслідки зараз достатньо складно, бо вогонь ще триває, не дивлячись на те, що всі великі пожежі на території ДП "Ліси України" наразі локалізовані. Орієнтовно зараз ми маємо цифру у 20 млн грн наслідків", - сказала речниця.

Вона зазначила також, що щоб мінімалізувати шкоду від пожеж, "Ліси України" цьогоріч суттєво оновили свою матеріально-технічну базу. Крім того, висаджують не монокультури, наприклад, хвойні ліси, а мішані ліси. "Також ми розвиваємо мережу рекреаційних пунктів і вже маємо дуже гарні результати. Там, де вони є - а їх понад 1000, рекреаційних пунктів, по всій країні - немає такого осередку пожеж", - заявила Григор’єва.

Щодо причин виникнення цих пожеж, то речниця поінформувала, що серед них є і людський фактор.

Читайте також: Горять не тільки ліси: у семи областях України - 18 масштабних пожеж

"Половина (від цього - ред.) це - ситуація з вибухами, те, що збивають, потрапляє у ліс. А також це - диверсанти. Буквально на цих вихідних лісова охорона затримала кілька диверсантів (особливо це стосується Сумської області). Ми цих осіб передаємо у поліцію. Окрім того, РФ також, особливо на прикордонних територіях, скидає запалюючі суміші, які підпалюють ліс", - пояснила вона.

Григор’єва закликала людей, якщо вони бачать якихось диверсантів, обов'язково інформувати про це або лісову охорону, або поліцію, і не палити суху траву.

Як повідомлялося, гендиректор ДП "Ліси України" Андрій Болоховець заявив, що ситуація з масштабними лісовими пожежами в країні вимагає невідкладних рішень, зокрема негайної передачі самосійних лісів під контроль держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-