На Кіровоградщині та Черкащині через російські обстріли сталися три лісові пожежі

На Кіровоградщині та Черкащині через російські обстріли сталися три лісові пожежі

Фото
Укрінформ
На Черкащині та Кіровоградщині гасили три лісові пожежі, спричинені російськими обстрілами.

Про це у Фейсбуці повідомив Центральний лісовий офіс, передає Укрінформ.

"Останні дві ночі знову були напружені через російські атаки дронами. Лісівникам ДП "Ліси України" довелось ліквідовувати пожежі, спричинені падінням уламків "Шахедів". На Черкащині минулої ночі сталось дві лісові пожежі. А сьогодні вночі гасили лісову пожежу на Кіровоградщині", - йдеться у повідомленні.

Пожежа у Яснозірському лісництві філії "Корсунь-Шевченківське лісове господарство" (Черкащина) виникла вночі 24 вересня внаслідок падіння "Шахеда". Пошкоджено 0,12 га 54-річних соснових насаджень. Лісівники філії виявили загоряння на площі 0,06 га і оперативно виїхали на місце пожежі. Пожежу ліквідували за 45 хвилин після виявлення завдяки злагодженим і невідкладним діям пожежної бригади.

У Мошнівському лісництві філії "Черкаське лісове господарство" пожежа виникла зранку 24 вересня внаслідок збиття "Шахеда". Постраждало 0,5 га дорослих мішаних насаджень віком від 81-го до 86-ти років. Загоряння виявили на площі 0,1 га. Ліквідували вогонь силами державної лісової охорони Мошнівського лісництва.

У Кирилівському лісництві філії "Чорноліське лісове господарство" (Кіровоградщина) внаслідок падіння "Шахеда" постраждали захисні ліси на площі 1,1 га. Гасили загоряння з 1:15 до 8:40. Залучили 5 чоловік держлісохорони, пожежний автомобіль ГАЗ-66 та пожежний модуль на базі L200.

Читайте також: У ДСНС заявляють про зменшення кількості пожеж в екосистемах - наразі ліквідовують 14

Усі пожежі ліквідували силами державної лісової охорони філій ДП "Ліси України", в одному з випадків залучали пожежну команду місцевої ТГ. Завдяки оперативному виявленню вдалося не допустити поширення вогню на великі території. Наразі на ділянках проводиться чергування, щоб не було повторних загорянь.

Як повідомляв Укрінформ, після масованої атаки РФ на Кіровоградщині горіли майже 40 гектарів лісу.

Фото: Ліси України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-