У Черкаській облраді назвали перспективні напрямки співпраці з регіонами Франції

У Черкаській облраді назвали перспективні напрямки співпраці з регіонами Франції

Ексклюзив
Укрінформ
Францію цікавить досвід співпраці українських регіонів в умовах війни, а також потенціал наших областей і районів в контексті встановлення з ними тривалих партнерських відносин.

Про це на полях Конгресу регіонів Франції розповів власному кореспонденту Укрінформу перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

«Наразі у нас є стриманий оптимізм, такі зустрічі та обміни є важливими. Тому ми сподіваємося, що до кінця року все-таки визначимось і ми, і французи також», - сказав він, маючи на увазі налагодження партнерських відносин між Черкащиною та одним з регіонів Франції.

У складі великої української делегації Сущенко бере участь у Конгресі регіонів Франції, що триває у Страсбурзі. Упродовж двох днів відбуваються презентації регіонів, керівники обмінюються досвідом та намірами, щоб зацікавити потенційних партнерів у Франції та підписати угоди про співпрацю.

«Черкащина – це не лише аграрний регіон. Ми маємо свою промисловість, це і хімічна, і деревообробна, і машинобудування. У нас є багато об'єктів для приватизації, в області готується відповідна програма. Я думаю, що є ряд об'єктів, які можна було б запропонувати французам для спільних інвестицій», - поінформував Сущенко.

Читайте також: Грантова угода на €200 мільйонів: Україна і Франція обговорили список пріоритетних проєктів з відбудови

За його словами, ще перспективними галузями співпраці з французькою стороною може стати ІТ-сфера, а також екологічно-чисті технології.

«Ми маємо багато IT-спеціалістів, які працюють і з програмним забезпеченням та створюють нові продукти, тут були б цікаві обміни. І все це можна було б здійснювати в рамках зеленого відновлення України. Оскільки тут ідеться про альтернативну енергетику, енергоощадження, що є загальною політикою Європейського союзу», - зазначив перший заступник голови Черкаської облради.

Крім того, вважає він, французам можуть бути цікаві культурні освітні обміни між вишами, ліцеями та шкіл.

Наразі Черкащина розглядає кілька потенційних регіонів-партнерів - Окситанія, Овернь-Рона- Альпи, а також Центр-долина Луари.

Нагадаємо, Франція поділяється на 13 регіонів. Ще чотири регіони становлять її заморські території.

Як повідомляв Укрінформ, до кінця року всі українські області мають укласти угоди про партнерство з регіонами Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-