Українські області та регіони Франції підписали Конвенцію про партнерство

Українські області та регіони Франції підписали Конвенцію про партнерство

Фото
Укрінформ
Українська асоціація районних та обласних рад (УАРОР) та асоціація Регіони Франції підписали Конвенцію про партнерство, завдяки якій буде посилено співпрацю на місцевому рівні. 

Церемонія відбулася на засіданні Конгресу французьких регіонів під назвою «Підтримуючи регіони, підтримуємо Україну», що відбулося у Страсбурзі, передає кореспондент Укрінформу. 

Із французького боку підпис поставила Кароль Дельга, президент Регіонів Франції та регіону Окситанія, з українського - Тетяна Єгорова-Луценко, голова УАРОР.

Українські області та регіони Франції підписали Конвенцію про партнерство / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

«Захищати мир є в пріоритеті Європи, відповідно підтримувати Україну та бути на її боці є пріоритетом для Франції та для всіх її частин», - заявила після підписання Дельга. 

За словами Єгорової-Луценко, підтримка французьких регіонів гостро необхідна вже зараз через наближення зими. 

«Насамперед нам потрібно пережити цю зиму, нам потрібна допомога і з водою, і з теплом. Співпраця на рівні президентів дає можливість Україні воювати, співпраця на місцевому рівні допомагає людям та економіці на місцях», - наголосила вона.

Українська асоціація також досягла певних домовленостей щодо подальших двосторонніх угод між місцевими владами французьких регіонів та окремими областями України.

Ініціативу до кінця року знайти партнерів у Франції для усіх українських областей виявив регіон Гранд-Ест, який раніше підписав подібний договір з Харківщиною. 

«За цією рамковою угодою піде конкретна робота по встановленню довгострокового партнерства окремих регіонів. Ми хочемо йти далі. Ми закладаємо фундамент. Вже скоро президенти французьких регіонів приїдуть до Києва, в Україну, і, сподіваємося, до кінця року ми організуємо всі партнерства і вже далі кожен розвиватиме свою співпрацю, як схоче», - наголосив президент Комісії з міжнародних, європейських та транскордонних справ регіону Гранд-Ест Крістіан Дебев.

Читайте також: У Черкаській облраді назвали перспективні напрямки співпраці з регіонами Франції

У тексті підписаної Конвенції зокрема, ідеться про:

  • надання консультаційної та методологічної допомоги районам і областям України;
  • встановлення звʼязків з асоціаціями та органами, що займаються питаннями децентралізації, розробка пропозицій для державної підтримки розвитку децентралізації;
  • встановлення стратегічних партнерств для задоволення термінових потреб населення;
  • підготовки довгострокового співробітництва, зокрема в галузях освіти, науки, культури, туризму, економіки, сільського господарства і промисловості.

Як повідомлялось, до кінця року керівництво всіх українських областей має підписати партнерські угоди з регіонами Франції, а представники районної влади - знайти партнерів на рівні французьких департаментів

Про це йшлося на брифінгу під час Конгресу французьких регіонів у Страсбурзі, в якому вперше взяла участь представницька делегація Української асоціації районних та обласних рад (УАРОР).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-