Уряд вирішив об'єднати два університети Львівщини

Уряд вирішив об'єднати два університети Львівщини

Укрінформ
Уряд ухвалив рішення про реорганізацію Львівського національного університету природокористування через приєднання його до іншого вишу.

Про це міністр освіти і науки Оксен Лісовий повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Львівський національний університет природокористування буде реорганізовано через приєднання до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Цим рішенням ми обʼєднуємо ресурси двох закладів і посилюємо спроможність новоствореного альянсу»,  – зазначив міністр.

Як поінформував він, очікується, що на базі двох локацій – Львова та Дублян – створений буде конкурентоспроможний агротехнологічний університет.

Лісовий наголосив: питання щодо «укрупнення» університетів на сьогодні залишається актуальним. Він закликав ректорів виходити з конкретними пропозиціями та брати активну участь у створенні «нової, ефективної мережі закладів вищої освіти».

Міністр підкреслив, що мережа університетів, яка функціонує сьогодні, є неактуальною. Так, за останні десятиліття кількість випускників шкіл суттєво зменшилася та продовжує зменшуватися.

«Зараз ми завершуємо роботу над аналітичним звітом щодо кількості вступників, але вже можемо сказати, що ці цифри досить жорсткі. Місцями ми буквально фінансуємо стіни закладів і пам’ять про їхні попередні досягнення, а не розвиток якості освіти в них тут і зараз», – зауважив Лісовий.

Читайте також: В Україні зростає кількість студентів, освіту яких фінансує держава - Лісовий

Глава Міносвіти підкреслив, що успіх змін залежить від відповідальності й ініціативи.

«Найбільш вдалими, на нашу думку, є зміни, ініційовані самим колективом. Ці рішення потрібно ухвалювати швидко», – заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, на Українському форумі якості освіти UQAF 2024 Лісовий наголосив, що розвиток сучасних вищих навчальних закладів, які б могли конкурувати з іноземними університетами, є пріоритетом для держави.

Фото: lnup.edu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-