У Львові суд над псевдоактивістом Стахівим знову перенесли через відсутність підозрюваного

У Львові суд над псевдоактивістом Стахівим знову перенесли через відсутність підозрюваного

Фото
Укрінформ
У Львові суд з обрання запобіжного заходу псевдоактивісту Остапу Стахіву вдруге перенесли через відсутність підозрюваного.

Про це повідомляє із залу суду кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку з тим, що підозрюваного немає (в залі суду - ред.) і продовжувати розгляд обрання запобіжного заходу змоги нема, в цьому судовому засіданні слід оголосити перерву", - зазначив суддя.

Наступне засідання призначене на 30 вересня, 10-у ранку.

Читайте також: Псевдоактивісту Стахіву повідомили підозри за «злиття» даних про ЗСУ і шахрайство

Засідання по справі Львівського псевдоактивіста Стахіва / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня львівському псевдоактивісту Остапу Стахіву повідомили підозри у «злитті» інформації про розташування Збройних сил України і шахрайстві.

СБУ, Нацполіція та прокуратура проводили у нього обшуки. За даними Нацполіції, псевдоактивіст видавав фіктивні посвідчення журналіста.

Тоді через неявку Стахіва суд з обрання запобіжного заходу перенесли на 27 вересня.

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Восени 2021 року йому вдалося організувати в Києві масштабну акцію антивакцинаторів, на яку людей звозили автобусами.

Служба безпеки України 16 листопада 2021 року повідомила Стахіву про підозру в поваленні конституційного ладу. Галицький райсуд відправив його в СІЗО з можливістю сплатити близько 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень. Пізніше Стахіва відправили на примусову психіатричну експертизу, але лікарі визнали його психічно здоровим. Справу псевдоактивіста почали розглядати ще у квітні 2022 року, але у суді йому досі не оголосили обвинувальний акт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-