Затримали очільницю МСЕК з Хмельниччини, яка викинула пів мільйона доларів у вікно

Затримали очільницю МСЕК з Хмельниччини, яка викинула пів мільйона доларів у вікно

Укрінформ
Правоохоронці затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, у якої вилучили майже 6 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

«...Затримано та повідомлено про підозру у незаконному збагаченні керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК, у якої під час обшуків вилучили майже 6 млн доларів США у різних валютах (ст. 368-5 КК України)», - зазначили в ОГП.

У відомстві додали, що вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Енергоатом звільнив топменеджера Скопича, якого затримали на хабарі

Як повідомлялося, 3 та 4 жовтня в межах розслідування кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути мобілізації, правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів, підроблені медичні документи, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Вдома у посадовиці та її родичів вилучили майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

Під час слідчих дій жінка намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з 0,5 млн дол. у вікно.

Зазначені кошти фігурантка не внесла до своїх щорічних декларацій.

Вилучені під час обшуків кошти визнано речовими доказами та передано на відповідальне зберігання до банку. Прокурор вніс до суду клопотання про їх арешт.

Правоохоронці також перевіряють підстави набуття родичами підозрюваної великої кількості об’єктів нерухомості за кордоном та в Україні, елітного автопарку, корпоративних прав та рахунків за кордоном з майже 2,3 млн доларів.

Згідно з інформацією на сайті обласної ради, Хмельницьку обласну МСЕК очолює Тетяна Крупа, яка входить до депутатської фракції партії «Слуга народу».

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-