Львівські хірурги врятували немовля, у якого стався інсульт

Львівські хірурги врятували немовля, у якого стався інсульт

Фото
Укрінформ
Хірурги лікарні святого Миколая медичного об’єднання Львова врятували немовля, у якого стався інсульт у перший тиждень життя, зробивши операцію на головному мозку.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Аби врятувати малюка Дениска, вагою всього 2,5 кг, нейрохірурги дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб'єднання Львова виконали новонародженому операцію на головному мозку», - йдеться в дописі.

У міськраді зазначили, що львів'янин Дениско народився на два тижні раніше терміну та вже із запаленням легенів. А за кілька днів лікарі на УЗД виявили, що у дитини стався крововилив у мозок — інсульт. Коли почав проявлятися набряк, новонародженого разом з матір'ю скерували до нейрохірургів лікарні святого Миколая.

Спеціалісти діагностували малюкові гідроцефалію - це внутрішньочерепне скупчення спинномозкової рідини, що без втручання неминуче призводить до ушкодження органу. У народі гідроцефалію називають «водянкою головного мозку». Крім цього, у шлуночках унаслідок інсульту утворилися кров’яні згустки. Їх треба було якнайшвидше видалити.

Нейрохірурги вирішили негайно оперувати малюка, якому ще тоді не виповнився місяць, і важив він лише 2,5 кг. Під час першого втручання лікарі за допомогою нейроендоскопа забрали кровʼяні згустки через маленький розріз усього в кілька міліметрів. Під час другої операції вони встановили дитині резервуар Оммайя — пристрій, який за повторних набряків допоміг би лікарям прибрати зайву рідину з головного мозку та регулювати спинномозковий тиск.

Читайте також: Львівські хірурги застосували революційну технологію, щоб врятувати руку 5-річного хлопчика

За словами медиків, після двох операцій хлопчик почуває себе краще, але ще деякий час він має бути в лікарні під наглядом медиків.

«Понад усе хочу вперше показати йому наш дім, рідних братика та сестричку. Обійняти дітей, побути разом, посміятись! Ніколи не думала, що за такими простими речами, які ми сприймаємо як належне, буду настільки сильно сумувати», — розповіла мама Дениска.

Як повідомляв Укрінформ, спеціалісти дитячої лікарні святого Миколая виконали торакоскопічну операцію на восьмий день життя немовляти, видаливши частину хворої легені.

Фото: Львівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-