СБУ оголосила підозру жителю Донеччини, який перейшов на бік ворога та грабував жителів Херсонщини

СБУ оголосила підозру жителю Донеччини, який перейшов на бік ворога та грабував жителів Херсонщини

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру жителю Донеччини, який чергував на блокпостах ворога, грабував жителів Херсонщини та брав участь у бойових діях у складі армії РФ.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ у Тернопільській області, передає Укрінформ.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 42-річний житель селища Новотроїцьке Донецької області у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного збройного воєнізованого формування – т.зв. «113 стрелковый полк мобилизационного резерва ДНР»", - йдеться у повідомленні.

Зрадник обрав собі позивний «Лєс» та приєднався до бойовиків, які у складі підрозділів російських окупаційних військ встановлювали й підтримували окупаційний режим на захоплених ворогом територіях Херсонщини.

Зі зброєю у руках він чергував на облаштованих окупантами блокпостах поруч із селами Приозерне та Надеждівка Херсонської області. Під час чергування грабував місцевих жителів, відбираючи у селян продукти харчування та цінні речі.

Згодом у складі підрозділів російських окупаційних військ бойовик брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних сил України поблизу Вугледару.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який наводив російську артилерію на свою бригаду під Часовим Яром

Наразі «Лєс» переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території. Йому заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За вчинення державної зради в умовах воєнного стану йому загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ передала до суду справу підприємця із Запорізької області, який співпрацював з окупантами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-