Хотіла втекти з України: СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала на Покровському напрямку

Хотіла втекти з України: СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала на Покровському напрямку

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України запобігла втечі до Росії агентки ФСБ, яка шпигувала для росіян на одному з найгарячіших напрямків фронту – Покровському у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Після виконання ворожих завдань поблизу передової інформаторка прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати як «переселенка» до Євросоюзу, а потім – до РФ. Контррозвідники СБУ зірвали плани російської агентки і затримали її в орендованій квартирі, де вона готувалася до виїзду в Росію», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, фігуранткою виявилася 38-річна мешканка Селидового, що в Донецькій області. Жінка входила до агентурної мережі ФСБ, яку нейтралізували у жовтні 2023 року під час спецоперації СБУ на території регіону.

Тоді співробітники СБУ затримали двох коригувальників, що відслідковували маршрути руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який коригував ракетно-дронові атаки росіян по Миколаєву

Для конспірації всі троє агентів діяли окремо, але мали спільного куратора з ФСБ.

Основними цілями ворога були укріпрайони та бойові позиції артилерії українських військ, яка стримувала просування штурмових груп загарбників у напрямку Покровська.

При обшуку у затриманої вилучено російський паспорт та мобільний телефон, який вона використовувала для зв’язку з куратором.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який наводив російську артилерію на свою бригаду під Часовим Яром

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомила про підозру жителю Донеччини, який чергував на блокпостах ворога, грабував жителів Херсонщини та брав участь у бойових діях у складі армії РФ.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-