У Тернопільській ОВА презентували пріоритетні напрямки розвитку області

У Тернопільській ОВА презентували пріоритетні напрямки розвитку області

Фото
Укрінформ
Начальник Тернопільської ОВА В’ячеслав Негода та його перший заступник Степан Куйбіда презентували пріоритетні напрямки розвитку області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми виносимо на публічне обговорення презентацію пріоритетних напрямків розвитку області, базові речі, як ми плануємо далі рухатися. Для нас дуже важливо бути відкритими, щоб активізувати громади, політичних лідерів, громадський сектор, щоб разом працювати на спільний результат і об’єднати зусилля заради розвитку Тернопільщини», - зазначив Негода.

Серед важливих завдань керівництва області - розвиток економіки та залучення інвестицій.

«Вже на наступному тижні ми запустимо офіс супроводу інвестицій, який візьме на себе координуючу роль і надаватиме фахову підтримку підприємцям. У нього входитимуть представники контролюючих органів та департаментів ОВА. Для створення офісу не потрібно залучати фінансовий ресурс. Також у найближчій перспективі при ОВА запрацює координаційно-дорадча рада з питань підприємництва. Її основним завданням буде абсорбувати проблематику в реальному секторі економіки і пропонувати конкретні дії як на рівні регіону, так і на центральному рівні», - розповів Куйбіда.

В економіці Тернопільщини основну частку становить аграрно-промислова галузь. У ній сконцентровано понад 50% реального сектору економіки.

«У цій галузі ми ставимо перед собою завдання працювати з бізнесом над збільшенням виробничих потужностей, реінвестовувати кошти у переробку», - зазначив перший заступник очільника Тернопільської ОВА.

Читайте також: На Тернопільщині провели форум громад

Серед пріоритетних напрямків також обговорювали забезпечення жителів області укриттями, підтримку ЗСУ, ветеранську політику.

«В області є щонайменше 30 тисяч людей, які відчули, що таке війна, і повернулися сюди. Вони повинні відчувати, що їх чекають, і соціально-адміністративна інфраструктура працює для них. У ОВА сформоване нове управління, яке займатиметься цим напрямом», - поінформував Куйбіда.

Також під час презентації обговорювали підтримку ВПО, важливість галузей освіти та охорони здоров'я, розвиток спорту, ситуацію з відходами в області і залучення інвестицій у переробку сміття.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині стартував проєкт із удосконалення взаємодії ОВА з органами місцевого самоврядування.

Фото Юлії Томчишин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-