Правоохоронці дадуть оцінку діям Почаївської міськради, яка оскаржує повернення державі будівель Свято-Духівського монастиря

Правоохоронці дадуть оцінку діям Почаївської міськради, яка оскаржує повернення державі будівель Свято-Духівського монастиря

Укрінформ
Начальник Тернопільської ОВА В'ячеслав Негода звернувся до правоохоронців з проханням дати правову оцінку діям посадовців Почаївської міської ради у зв'язку з оскарженням ними судового рішення про повернення державі комплексу будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври.

Про це очільник ОВА повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"В ОВА був запрошений міський голова Василь Бойко, який раніше особисто підписав апеляційну скаргу, ставши на позицію УПЦ (МП). За попередньою інформацією, в багатьох діях посадових осіб міської ради і виконкому, що передували поданню апеляції, є ознаки порушення законодавства. Я звернувся до правоохоронних органів дати правову оцінку діяльності міського голови та інших посадовців у частині прийнятих ними рішень, в т.ч. міської ради", - написав Негода.

Він додав, що начальнику Кременецької РВА доручено посилити контроль за діяльністю ОМС Почаївської ТГ.

Як повідомляв Укрінформ, міськрада Почаєва та УПЦ (МП) оскаржують передачу державі комплексу будівель Почаївського Свято-Духівського монастиря.

Читайте також: У Почаївському заповіднику кажуть, що УПЦ МП продовжує незаконне будівництво на території лаври

Господарський суд Тернопільської області 14 серпня скасував рішення виконкому Почаївської міської ради від 30 червня 2004 року «Про визнання права власності на комплекс будівель Почаївського Свято-Духівського монастиря».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-