У водія, який напідпитку збив військових у Костянтинівці, навіть не забрали права - боєць «Чичен»

У водія, який напідпитку збив військових у Костянтинівці, навіть не забрали права - боєць «Чичен»

Відео
Укрінформ
У прифронтовій Костянтинівці цивільний водій напідпитку вчинив ДТП, збивши на узбіччі чотирьох військових.

Про це у програмі «Станція Краматорськ» розповів військовослужбовець батальйону «Айдар» Андрій Отчиченко (позивний «Чичен»), який і сам постраждав у цій аварії.

За словами бійця, внаслідок ДТП він три дні провів у комі, дістав потрійний перелом черепа, зламав ногу, а також втратив військову амуніцію, техніку та апаратуру на десятки тисяч доларів, зокрема прилади нічного бачення і квадроцикл.

«Ми вели бойові дії біля села на околицях Бахмута. У мене була задача - увійти у взаємодію із сусідніми підрозділами та скласти схему вогню. І ось на зупинці нас усіх чотирьох збиває цивільне авто, я отямився вже у лікарні», - пригадує військовий.

За словами айдарівця, водій, котрий напідпитку та ще й у комендантську годину скоїв наїзд, досі спокійно їздить вулицями. Суд не позбавив його водійських прав, а лише наклав нічний арешт.

«Чотири місяці я не можу виконувати бойові завдання, намагаюся фактично з лікарні допомагати побратимам вирішувати якісь питання, домовлятися, але по факту не можу займатися повноцінно своєю роботою. Десять років свого життя я присвятив військовій справі, щоб захищати Батьківщину, і ось тепер стикнувся із наслідками правосуддя, яке у моїй країні не може захистити мене», - обурено зауважив військовий.

Кримінальну справу за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортних засобів особами, які керують ними у стані сп’яніння, розглядає Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області. Засідання постійно переносять, тож військовий, який досі проходить лікування і погано пересувається через отримані травми, змушений марно витрачати час, сподіваючись на справедливе покарання водія.

Андрій Отчиченко - начальник артилерії штурмового батальйону «Айдар», нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, артилерист з чималим бойовим досвідом, починав командиром взводу управління мінометної батареї. У 2020-му став командиром артилерійської батареї Д-30, навчав бійців стріляти із гармати, коли критично бракувало фахових офіцерів.

Читайте також: У Києві виник дорожній конфлікт між військовим і працівником НБУ - поліція відкрила дві справи

У програмі «Станція Краматорськ» військовослужбовець також розповів, чим важлива артилерія на полі бою; звідки бійці беруть боєприпаси, коли батальйону їх не видають; і чому командир батареї мусить виходити на передову, хоча може наводити артилерію і далеко від переднього краю.

«Станція Краматорськ» - це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО. Головна мета проєкту - через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та водночас висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови - документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-