Українці у Польщі беруть участь у масштабних військових навчаннях 12 країн

Українці у Польщі беруть участь у масштабних військових навчаннях 12 країн

Укрінформ
У Польщі в середу розпочалися найбільші в цьому році військові навчання ЗС країни під назвою “Драгон-17”, сценарій яких передбачає реагування на гібридні загрози. 

У них беруть участь представники 12-ти країн, зокрема й українці з литовсько-польсько-української бригади ЛитПолУкрбриг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З 25 вересня ми виходимо на полігон “Нова Демба”, розгортаємо командний пункт і розпочнемо там командно-штабне тренування "Брейв Бразер", що інтегроване в навчання "Драгон-2017”, - повідомив представник прес-служби ЛитПолУкрбриг, офіцер ЗСУ Олександр Гайн.

Метою навчань “Драгон-17”, в яких у цьому році візьмуть участь 17 тис. військовослужбовців та 3,5 тис. одиниць військової техніки, є відпрацювання елементів взаємодії сухопутного, морського та повітряного компонентів, а також сил спецоперацій та військ територіальної оборони Польщі. Вперше у навчаннях візьмуть участь підрозділи новоствореного роду військ ЗС Польщі — військ територіальної оборони.

Читайте також: На “Запад-2017” Росія відпрацювала масований ракетно-ядерний удар — Турчинов

У Польщі не приховують, що сценарій навчань має характер реагування на нинішні виклики, зокрема гібридні загрози. За інформацією заступника міністра національної оборони Польщі Міхала Дворчика, сценарієм передбачається, що одна з сусідніх країн хоче отримати доступ до корисних копалин на території Польщі, намагаючись дестабілізувати політичну ситуацію в країні й опанувати спірну територію, використовуючи гібридні методи. 

“Звичайно, це гіпотетичний сценарій, але він спирається на те, що ми впродовж останніх років спостерігали, зокрема, в Україні під час анексії Криму чи атаки Російської Федерації на Донбас”, - заявив Дворчик.

Під час навчань, що мають оборонний характер, ЗС Польщі співпрацюватимуть  з підрозділами країн НАТО, які дислокуються на території країни. Окрім українців, йдеться також про військовослужбовців з іще 10-ти країн — США, Литви, Латвії, Великої Британії, Німеччини, Словаччини, Італії, Болгарії, Румунії та Грузії. 

Навчання відбуватимуться одночасно на декількох полігонах і завершаться 29 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-