Мирослав Попович завжди давав цінні поради - Президент попрощався з філософом

Мирослав Попович завжди давав цінні поради - Президент попрощався з філософом

Фото
Укрінформ
Мирослав Попович дуже багато зробив для відродження Української держави, українського духу й завжди дивився тільки у майбутнє, давав цінні поради.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко, спілкуючись із журналістами після прощання з академіком і філософом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мирослав Попович ніколи не дивився в минуле. Він завжди дивився у майбутнє і мріяв про рішуче реформування країни, давав дуже цінні поради. Для мене сьогодні це не просто втрата великого українця, великого державного діяча. Я можу сказати, що певною мірою пан Мирослав був моїм учителем", - підкреслив Порошенко.

Він також розповів, що мав можливість досить часто зустрічатися з Мирославом Поповичем і говорити про майбутнє України.

"Україна сьогодні ховає свого великого сина — Мирослава Володимировича Поповича. Важко перебільшити масштаб цієї особистості й справ, які він зробив для відродження України, українського духу, української моралі", - зауважив глава держави.

Президент також додав, що з боку Мирослава Поповича відчував "сильну підтримку".

У свою чергу Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який також прийшов попрощатися з відомим українським філософом, висловив великий жаль, що в нинішній історичний для держави період ідуть від нас люди, які є справжніми моральними авторитетами, з великої літери державними діячами, люди, які все своє життя мріяли про успішну Україну і дуже багато докладали зусиль, щоб зміни в країні відбувалися.

У Києві прощаються з Мирославом Поповичем / Фото Павла Багмута

Як повідомлялося раніше, у вівторок у Конференц-залі Національної академії наук України відбувається громадянська панахида за академіком НАН України, філософом Мирославом Поповичем. Поховають академіка на Байковому кладовищі.

Відомий український вчений, філософ, академік Національної академії наук України, директор Інституту філософії НАН України Мирослав Володимирович Попович помер 10 лютого 2018 року на 88 році життя.

Фото: прес-служба Президента та Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-