У Раді пропонують підвищити штраф за порушення безпеки на дорозі у 16 разів

У Раді пропонують підвищити штраф за порушення безпеки на дорозі у 16 разів

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект щодо посилення відповідальності за нехтування ременями безпеки і мотошоломами.

Таке рішення ухвалено на засіданні комітету, повідомляє прес-служба парламенту.

"Законопроектом пропонується внести зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень", - йдеться у повідомленні.

При цьому наводяться дані Національної поліції, згідно з якими щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисячі людей та травмуються не менше 35 тисяч. "Тобто кожного дня на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП), Україна є одним із лідерів серед європейських країн", - наголосили у ВР.

Читайте також: Смертельна ДТП в Одесі: у мережі показали “подвиги” водія BMW

Як повідомлялося, законопроект №8492 «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)» було зареєстровано у парламенті 18 червня. Його ініціаторами виступила група депутатів, зокрема Антон Геращенко, Вікторія Сюмар, Леонід Ємець, Ганна Гопко та Ірина Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-