Мангер знову відмовився свідчити у справі Гандзюк - СБУ

Мангер знову відмовився свідчити у справі Гандзюк - СБУ

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якому оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, повторно відмовився свідчити у справі Катерини Гандзюк.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

В СБУ підкреслюють, що у ході суді (щодо обрання йому запобіжного заходу) Владислав Мангер неодноразово наголошував на готовності надати покази слідству з приводу пред’явленої йому підозри у вчиненні організації вбивства Катерини Гандзюк, а також висунутої ним версії про нібито причетність до цього злочину співробітника СБ України Данила Доценка, а також обіцяв пройти експертне дослідження з використанням комп’ютерного поліграфа.

"15 лютого 2019 під час проведення допиту підозрюваного Мангера, останній жодних показів не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Справа Гандзюк: на Мангера одягнули електронний браслет

У СБУ додали, що 20 лютого Мангер повторно відмовився давати слідчому свідчення, посилаючись на надумані, на думку органу досудового розслідування, приводи.

Така позиція Мангера, вважають в СБУ, свідчить про його небажання сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням поліграфа.

"Разом з тим, орган досудового розслідування закликає сторону захисту не робити голослівних заяв з приводу предмета доказування, необґрунтовано звинувачуючи при цьому у вчиненні особливо тяжкого злочину співробітника СБ України, а, дотримуючись своїх процесуальних обов’язків, сприяти реалізації завдань кримінального провадження, визначених ст. 2 КПК України", - додали в СБУ.

Читайте також: Суд визначився з датою розгляду скарги ГПУ на запобіжний захід Мангеру

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк", - наголошується у повідомленні.

У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла декілька операцій та 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-