Справа Гандзюк: активісти заявляють про погрози і

Справа Гандзюк: активісти заявляють про погрози і "наружку"

Укрінформ
Члени ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" заявляють про тиск та переслідування протягом останніх двох тижнів.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці ініціативи у Facebook.

"Протягом останніх двох тижнів члени ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" зазнають системного тиску. Зі зрозумілих причин ми не можемо відкривати імена, але можемо перерахувати ситуації, в які деякі з нас встигли потрапити за цей час", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначають активісти, кільком із них передавали "попередження" та прямі рекомендації "виїхати на час розслідування з країни" від осіб, пов’язаних із МВС.

Крім того, члени ініціативи повідомляють про стеження ("наружку") за двома активістами.

Активісти також стверджують, що за двома з них "постійно демонстративно, не ховаючись", їздять автівки на херсонських номерах.

"Кільком просто ламали дверні замки, але не змогли потрапити всередину. Також ми бачимо атаки на наші робочі електронні ресурси. Ми також почали регулярно отримувати дивні дзвінки на мобільні і стаціонарні телефони, а також особисті повідомлення в соцмережах з пропозиціями зустрітися "якомога швидше" від незнайомців. Після випадку, коли до одного з нас показово увірвалися в квартиру, нічого не вкрали, а просто влаштували безлад в квартирі з метою залякування, ми вже про це мовчати не можемо", - йдеться у повідомленні.

Члени ініціативи також стверджують, що "по активістах" ведеться "системна робота", яка почалася після оголошення підозри в замовленні вбивства Гандзюк Владиславу Мангеру і підсилилася після його виходу під заставу за рішенням Шевченківського районного суду Києву.

Читайте також: Батько Гандзюк заявляє про погрози і стеження - підозрює Мангера

"І тільки божевільний не пов'яже факти тиску з пустою камерою ізолятора, в якій дуже не вистачає пана Мангера. Ми хотіли би попередити громадськість, всіх, хто слідкує за цією справою і небайдужий до нашої боротьби про те, що ніхто з членів ініціативи не зберігає вдома зброї масового знищення, наркотиків та інших заборонених речовин. Ніхто з нас також не має суїцидальних намірів – ми всі життєрадісні, вмотивовані та дуже вперті. І ми доб’ємося того, що всі причетні до вбивства Катерини Гандзюк будуть покарані максимально суворо", - наголосили активісти.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

31 липня 2018 року Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла кілька операцій та 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-