Гіларі Клінтон привітала Саміт перших леді та джентльменів

Гіларі Клінтон привітала Саміт перших леді та джентльменів

Укрінформ
Перша леді США (1993-2001), держсекретар США (2009-2013) Гіларі Клінтон привітала у відеозверненні Київський саміт перших леді та джентльменів, який розпочав роботу на території національного заповідника "Софія Київська".

Про це повідомляє Укрінформ.

«Наша позиція, як перших леді та джентльменів, унікальна і часом супроводжується неповторними викликами. Наше життя перебуває під лупою і підлягає величезному розбору. Це нелегко, про що я знаю з особистого досвіду. Водночас у нас є безпрецедентна можливість служити своїй країні, використовувати ресурси і стосунки, щоби братися за важливі проєкти і робити внесок у (збереження - ред.) здоров’я та добробут свого суспільства», - наголосила Клінтон.

За її спогадами, в свій час дуже корисною була робота над такими темами, як охорона здоров’я, просування прав жінок і дівчат, забезпечення всім дітям можливості реалізації їх потенціалу. Надихаючим і важливим було спілкування з іншими першими леді та джентльменами.

Також Гіларі Клінтон привітала всіх з 30-річчям Незалежності України.

У Київському саміті перших леді та джентльменів беруть участь десять перших леді, серед яких дружини глав Латвії, Литви, Сербії, Ізраїлю, Німеччини, Хорватії, Коста-Рики, Бразилії, Європейської Ради, дочка президента Лівану. Захід проходить у гібридному форматі: частина учасників через обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, не змогли приїхати до Києва і долучаються в онлайн-режимі.

Читайте також: У Софії Київській розпочався саміт перших леді та джентльменів

Раніше Олена Зеленська, з ініціативи якої організований саміт, заявляла, що він є аполітичною подією й суто гуманітарним форумом, за його результатами планується до підписання загальна декларація щодо взаємодії у сфері охорони здоров’я, освіти та питань рівних можливостей за умов нових реалій у світі.

Планується, що за результатами саміту має бути підписано загальну декларацію.

23 серпня відзначається День Державного прапора України. Цього дня у Києві відбувається два великих саміти — установчий саміт Кримської платформи та Київський саміт перших леді й джентльменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-