МКІП проводить обговорення про розпізнавання та боротьбу з фейками

МКІП проводить обговорення про розпізнавання та боротьбу з фейками

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики у рамках Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності проводить дискусію щодо розпізнавання фейків та боротьби з ними.

Трансляцію обговорення проводить національний проєкт МКІП з медіаграмотності "Фільтр" у Фейсбуці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми святкуємо цього тижня Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності, і до нього Фільтр ініціював три тематичні дні, один з яких уже відбувся 26 жовтня. Сьогодні ми святкуємо «Медіаграмотність і медіа». Святкуємо таким чином, що запрошуємо представників українських топових ЗМІ і презентуємо найкращі ідеї та рішення з просування медіаграмотності в медійному форматі, шукаємо відповідь на запитання: яким чином зробити так, щоб наша аудиторія була дійсно зацікавлена темою медіаграмотності і була мотивована мислити критично, критично сприймати контент», - сказала під час обговорення керівниця національного проєкту з медіаграмотності "Фільтр" Валерія Ковтун.

Читайте також: МКІП проводить мистецький конкурс в рамках інформаційної кампанії «Україна без бар’єрів»

Під час обговорення журналісти, редактори та ведучі презентують свої найкращі проєкти з просування медіаграмотності, боротьби з дезінформацією та розвитку критичного мислення аудиторій.

А фактчекери поділяться найефективнішими інструментами з перевірки інформації та розкажуть про таємниці надшвидкого розпізнавання фейків.

Як повідомлялося, в Україні 25-29 жовтня проходить Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-