Тижнева кількість випадків COVID-19 в Україні пішла на спад - Ляшко

Тижнева кількість випадків COVID-19 в Україні пішла на спад - Ляшко

Укрінформ
В Україні спостерігається стабілізація захворюваності на COVID-19.

Про це на брифінгу у понеділок сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Після 4 тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків COVID-19 в Україні починаємо спостерігати перші ознаки стабілізації. Вперше за останні 4 тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих припинила зростання і демонструє спад", - сказав Ляшко.

Так, за минулий тиждень зареєстровано 235 256 випадків коронавірусної хвороби. Це, за словами міністра, на 7600 випадків менше порівняно з попереднім тижнем.

Читайте також: Кожен другий дорослий українець отримав повний курс COVID-щеплень – Ляшко

До лікарень, за даними МОЗ, за тиждень госпіталізовано 24 575 хворих, що також на тисячу менше, ніж попереднього.

"Ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються на тиждень раніше, ніж це показували наші прогнози", - зазначив Ляшко.

За даними МОЗ, від початку росту захворюваності зареєстровано зниження тижневої кількості нових випадків на території дев’яти регіонів, найпомітніше зниження показника відмічалось у Вінницькій (-38%) та Івано-Франківській (-37%) областях.

Читайте також: У «жовтій» зоні карантину перебувають Київ та дві області, у «червоній» - п'ять

При цьому, як зазначив міністр, зниження тижневої захворюваності в Івано-Франківській області спостерігається другий тиждень поспіль, що свідчить про проходження пікового періоду.

Водночас, за даними МОЗ, за тиждень найбільше зросла кількість нових випадків на території м. Києва (+51%). Лідер приросту нових випадків позаминулого тижня - Запорізька область, яка на минулому тижні також мала приріст, але значно нижчий, ніж раніше (+50 % проти 109 %).

Також, як зазначив Ляшко, за попередньою оцінкою летальність від коронавірусної хвороби знизилась втричі, порівняно з Дельта-хвилею, та вдвічі, порівняно з середнім значенням у 2020 році.

Читайте також: За добу проти коронавірусу вакцинували майже 19 тисяч українців

Наразі Україна знаходиться на 43 місці з 54 країн серед територій Європейського регіону ВООЗ за кількістю нових випадків COVID-19 на 100 тис. населення.

Найвище відносне зростання кількості випадків демонструє Білорусь, Азербайджан та Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-