YouTube просять назавжди заблокувати пропагандистські канали Росії

YouTube просять назавжди заблокувати пропагандистські канали Росії

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики продовжують діалог з YouTube, щоб назавжди заблокувати російські пропагандистські канали у всьому світі. 

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав в Телеграмі.

«Після нашого звернення до YouTube, платформа заблокувала в Україні російські пропагандистські канали: «Первый канал», «Звезда», «ТНТ», «Россия сегодня», «Рен ТВ» та інші. Кремлівські рупори в Україні мовчать. Продовжуємо діалог, щоб заблокувати ці канали у всьому світі назавжди», - написав Ткаченко.

Він зазначив, що Прем’єр-міністри Латвії, Литви, Польщі та Естонії направили публічний заклик до керівництва Twitter, Google, YouTube та Facebook для блокування російських пропагандистських каналів.

За його словами, міністерство також звернулося до компанії Мета. «Поки там вирішили не відключати у РФ Facebook та Instagram, але вже обіцяли боротися з поширенням неправдивої інформації на сервісах. Блокування кремлівських ботів вже розпочалося», - написав міністр.

Ткаченко звернувся і до міністерки культури Франції з проханням не давати французьким супутникам роздавати сигнал пропагандистських рашистських каналів. «Чекаємо на реакцію, віримо, що французи закриють космос для російської пропаганди», - зазначив він.

Міністр зауважив, що у ЮНЕСКО поки не гадають відповіді щодо виключення РФ з комітету всесвітньої спадщини. За його словами, країна що знищує культурні, історичні цінності, прикриваючись «військовою операцію» - це мавпа з гранатою, і вона не може сидіти поруч з цивілізованими людьми. Тож у міністерстві намагаються прискорити відповідь.

Ткаченко додав, що сервіс Netflix вже заблокував мовлення 20-ти федеральних каналів.

«Але ми просимо більше. Відключити всіх російських абонентів від Нетфліксу. Хай дивляться свою постановку по Толстому «Спецоперация и мир», - написав він.

Ткаченко зазначив, що постійно спілкується з колегами зі всього світу, з культурною спільнотою, журналістами, і пояснює, що «спецоперація» Московії – це війна, мета якої – тотальне знищення України».

«Сьогодні вже маємо заяву від Нью-Йоркської Метрополітан опери щодо бойкоту співпраці з російськими театрами. Інші опери та театри по світу теж підхоплюють приклад, ми комунікуємо з асоціацією Опера Європа щодо підтримки культурних санкцій, до яких ми закликаємо всі організації сфери культури», - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, відеохостинг YouTube, яким володіє Google, заблокував на території Європи канали пов'язані з російськими пропагандистами RT та Sputnik на тлі російського вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього на ряд українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об'єкти ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-