В Україні зареєстрували 1,4 мільйона переселенців

В Україні зареєстрували 1,4 мільйона переселенців

Укрінформ
Станом на 18 квітня в Україні понад 1,4 мільйона людей зареєстровані як внутрішньо перемішені особи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України з посиланням на міністра Марину Лазебну.

Урядовець визнала, що через велику кількість вимушено переміщених громадян подекуди на відносно безпечних територіях утворилися великі черги на реєстрацію. “Але у найближчі дні, сподіваюся, навіть відзавтра, стати на облік як внутрішньо переміщена особа й подати заяву на допомогу на проживання можна буде через Дію, не виходячи з дому - без черг та зайвих паперів”, - запевнила Лазебна.

Вона нагадала, що держава під час воєнного стану, навіть в умовах вкрай обмежених ресурсів, впровадила систему взаємопов’язаних програм для підтримки співвітчизників. Зокрема, у межах програми допомоги внутрішньо переміщеним особам із житлом уряд компенсує комунальні витрати громадам і людям, які безплатно розміщують у себе переселенців. Також держава надає допомогу на проживання переселенцям з територій активних бойових дій. Допомога у 3000 гривень на місяць надається дітям та людям з інвалідністю, у 2000 - іншим переміщеним особам. Усім, хто має право на цю виплату та до кінця квітня подасть заяву на її отримання, перерахують допомогу за два місяці – березень і квітень.

Читайте також: Для виплати допомоги вимушеним переселенцям перерахували понад 1,2 мільярда

“Також спільно з трьома структурами ООН уряд започатковує додаткові програми підтримки найбільш вразливих категорій. В межах таких програм люди отримають допомогу строком на три місяці та розміром 2220 гривень на місяць додатково до інших виплат”, - додали в Мінсоцполітики.

Як повідомлялося, з початку квітня на виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам Мінсоцполітики переказало до Ощадбанку понад 1,2 млрд грн. За рахунок цих коштів допомогу отримають майже 248 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ощадбанк переказує гроші на рахунки в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати. До кінця місяця передбачено подальше перерахування коштів на виплату допомоги на проживання — з огляду на те, що процес реєстрації внутрішньо переміщених осіб триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-