Оселедець з картопелькою проти авокадо та чіа
Проста їжа може бути дуже смачною. Давати тілу сили і здоров'я.
Це все видумки, що тонко нарізане авокадо з лососем, насінням чіа та ягодами годжі - супер здорова та "чиста" їжа (ще один тимчасовий "тренд" в "пп" харчуванні).
Звісно, можете їсти і таке.
[😋] А тепер беремо зварену в мундирі картоплину, не гарячу, а охолоджену до кімнатної температури, щоб стала цупка, розрізаємо .
[😋] Поруч кладемо шматок жирної-прежирної скумбрії чи оселедця.
[😋] І салат із свіжої або квашеної капусточки.
[😋] І на десерт - чорні ягоди + чорна кава.
__________
[🥔] Картопля "в мундирі" - це резистентний крохмаль, тобто стійкий до миттєвого засвоєння у вигляді молекул цукру.
Тобто це дуже навіть складні, повільні вуглеводи.
Не піднімає рівень цукру в крові, коирисний для бактерій, які живуть у товстому кишківнику (біфідо- та лакто-).
[🥔] В картоплі присутні всі 20 амінокислот, просто їх там мало, але для тих, хто постить, картоплю в "мундирі" варто включати в раціон.
[🐟] Риба морська.
Я купую у вакуумній упаковці, вона там особливо жирна.
Оселедець або скумбрія.
Це легкозасвоюваний білок, таурин, який дає енергію, запобігає злипанню тромбоцитів, бере участь в утворенні жовчі, сприяє синтезу нейронів. А також омега3 жири, холін -- мають антисклеротичну дію; містять йод, який сприяє виробленню гормонів щитовидної залози.
Капуста - джерело сульфонарану та індол-3-карбінолу - ці речовини сприяють нормальному циклу всіх фаз детоксикації а печінці, мають протизапальний та антираковий ефекти, живлять корисну мікрофлору.
Буряк та морква - це каротиноїди, бетаїн і багато інших цінних речовин, про які я вже багато писала:)
Ну і ягоди - поліфеноли в чистому вигляди. А з кавою - подвійні поліфеноли.
Оксана Скиталінська
* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
реклама