Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Навіщо начальство оглядає школи перед навчальним роком

Навіщо начальство оглядає школи перед навчальним роком

Блоги
Укрінформ
"Об'їзди шкіл" були задумані задля кращої підготовки до прийому закладами дітей. Розглянемо, хто і за що в цьому відповідає

З’явилася перша інформація про «об’їзди шкіл» і почалося звичне виття на болотах про пережитки радянщини, «а вони нам давали» чи «вони нам зробили»… Тобто все, щоб якомога більше протиставити школу громаді.

І тут вже хто як бачить ці процеси, точніше хто налаштований що побачити, той те і побачить.

На що варто звернути увагу, щоб картина була повною та об’єктивною?

[☝] Перше і саме головне. Об’їзди організовують не якісь погані чиновники-управлінці, а засновник (уповноважений ним орган), який не просто має право, а зобов’язаний контролювати процеси підготовки до нового навчального року, бо відповідно до законодавства відповідає за «формування та утримання мережі закладів освіти».

[🤏] Друге. Об’їзди проводяться завчасно щоб мати можливість вжити додаткових заходів (за потреби) з підготовки до НР як з боку ОМС (ремонти, обладнання) так і з боку школи (бур’яни покосити, спортивний майданчик розмітити).

[👉] Третє. В умовах воєнного стану заклади освіти є зонами особливого ризику. Вони мають бути перевірені усіма службами на предмет безпечної організації освітнього процесу. Зрештою, щоб потім зняти безпекову відповідальність з освітян. І це добре, що вони всі можуть прибути в один час і разом із засновником і керівництвом школи на місці розібрати всі складні питання.

А погані об’їзди таки можуть бути. Якщо їх такими бачити і чекати; чекати і бачити; і на всіх кутах трубити про це.

Тож дивіться на всього слона, а не лише на саму задню його частину

Щодо перекладання на батьків підготовки класів до огляду: позиція неправильна, але зустрічається в окремих школах.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-