Зеленська розповіла фахівцям GlobalLogic про програму ментального здоров’я «Ти як?»

Зеленська розповіла фахівцям GlobalLogic про програму ментального здоров’я «Ти як?»

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська поінформувала фахівців IT-компанії GlobalLogic про Всеукраїнську програму ментального здоров’я "Ти як?".

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Як зазначається, GlobalLogic – це глобальна IT-компанія з головним офісом у Кремнієвій долині (США). Вона об’єднує майже 30 тисяч інженерів у 21 країні.

В Україні GlobalLogic входить до трійки найбільших IT-компаній. Близько 7 тисяч українських інженерів створюють там цифрові продукти у ключових індустріях, серед яких - медицина, автомобільна промисловість, телеком, будівництво, медіа, фінанси, напівпровідники тощо.

Читайте також: Зеленська розповіла The Independent про щоденні наслідки агресії РФ

GlobalLogic є однією з найстійкіших компаній та найбільшим українським експортером у 2022 році, згідно з рейтингом видання Forbes.

Зустріч із колективом компанії відбулася у zoom-форматі.

Віцепрезидентка й операційна директорка GlobalLogic Україна Анна Щербакова зауважила, що для них було важливо поспілкуватися з першою леді як ініціаторкою програми "Ти як?", адже в компанії розуміють важливість ментального здоров’я як елементної ресурсності людини, її ідентичності та працездатності.

"Ресурс кожної компанії – це люди. Ресурс людини – внутрішній стан. Якщо вчасно допомогти собі подбати про свій стан, то у 80% випадків допомога профільних фахівців не потрібна", – наголосила Зеленська.

За її словами, навчити українців основ самодопомоги і є метою програми "Ти як?", адже чесність і відвертість із собою – це основа ментального здоров’я.

Читайте також: Зеленська записала відео про майбутній саміт перших леді та джентльменів

Перша леді відзначила, що тема ментального здоров’я перестає бути табуйованою.

"І це дуже важливо, бо це - про нашу працездатність, ресурсність і, зрештою, - про вплив на фізичне здоров’я також", - підкреслила вона.

На запитання працівників GlobalLogic у ході зустрічі відповів психотерапевт Олег Романчук. Зокрема, він пояснив, як побороти тривожність і безсоння через обстріли, як говорити з дітьми про війну, працювати, допомагати країні та жити, не втрачаючи себе.

"Не треба плутати стійкість із терпінням. Стійкість – це не тортури, а якраз уміння вчасно їх розпізнати й припинити. Стійкість - це сила. Як її віднайти в собі та у світі - завжди підкаже програма "Ти як?", - додала Зеленська.

Читайте також: В Україні значно побільшало людей, які потребують допомоги психолога - професор Чабан

Як повідомлялося, програма ментального здоров’я "Ти як?" створена за ініціативи першої леді України Олени Зеленської у зв'язку з потребою у психосоціальній підтримці щонайменше у 15 мільйонів громадян, які, за даними МОЗ, відчуватимуть погіршення психоемоційного стану різного ступеня тяжкості.

У межах кампанії створена спеціальна сторінка та запущена кампанія у соціальних мережах Фейсбук, Інстаграм, Телеграм і Вайбер.

Фото: Офс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-