О 15:00 - брифінг про шкільну освіту в окупації Росії

О 15:00 - брифінг про шкільну освіту в окупації Росії

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
1 вересня 15:00 - брифінг на тему: «Шкільна освіта в окупації Росії: розпалювання ворожнечі та знищення української ідентичності».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери:  Пітер Померанцев - британський журналіст, телевізійний продюсер та письменник, спеціаліст з медіа та пропаганди, старший науковий співробітник Університету Джонса Гопкінса; Олена Полегенька - прокурор Офісу генерального прокурора України; Валентина Потапова - керівниця напрямку національної адвокації ГО ЦГП “Альменда”; Євген Бондаренко - керівник Відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в Республіці Крим.

Теми до обговорення:

  • Наративи, які Росія навʼязує дітям на окупованих територіях через навчальні підручники.

  • Як пропаганда Росії в освітній сфері набирає обертів: чого очікувати найближчим часом.

  • Як діє російська пропаганда на дітей? в чому її ефективність та чи можливо їй протистояти.

  • Правова кваліфікація дій Росії щодо насаджування російської освіти на окупованих територіях. Чи можна притягнути до відповідальності до тих, хто створив такі підручники та поширює їх на окупованих територіях.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Чому це цікаво?

1 вересня розпочинається новий навчальний рік для дітей в окупації, для одних  – це буде вже десятий рік, а для інший – другий. 

Експертами ГО ЦГП “Альменда” та ГО “Регіональний центр прав людини” за сприяння Офісу Генерального Прокурора України та партнерства Коаліції “Україна. П'ята ранку” були детально проаналізовані підручники з деокупованих територій Харківщини. 

Точно зрозуміло те, що російські підручники – це надпотужний інструмент пропаганди, зброя, яка перекодовує наших дітей на окупованих територіях. Їх головна мета – розпалити ворожнечу, ненависть наших дітей до України та знищити їх українську ідентичність, навʼязавши російську. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-