Засновник World Central Kitchen став новим амбасадором United24

Засновник World Central Kitchen став новим амбасадором United24

Укрінформ
До команди амбасадорів платформи United24 долучився засновник благодійної організації World Central Kitchen Хосе Андрес.

Про це в Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

Як зазначає Федоров, Хосе Андрес від самого початку повномасштабної війни підтримує Україну конкретними діями. World Central Kitchen спочатку працювала на кордоні з Україною, годувавши тисячі українців, які тікали від російських ракет. А потім відкрила представництва в Києві, Львові та Харкові, щоб продовжити підтримувати українців.

Упродовж семи місяців роботи в Україні World Central Kitchen зібрала 300 млн дол. для нашої країни та налагодила співпрацю з понад 450 закладами харчування.

У листопаді 2022 року Президент Володимир Зеленський нагородив Хосе Андреса орденом «За заслуги» ІІ ступеня, а на київській Алеї сміливості відкрили табличку з його іменем.

«Завдяки Хосе голос України за кордоном лунатиме гучніше», - додав Федоров.

Читайте також: Президент зустрівся з амбасадором United24 Андрієм Шевченком

Як повідомлялося, World Central Kitchen є міжнародною гуманітарною організацією, яка фінансує та надає продукти для створення продуктових наборів у країнах і регіонах, де виникають гуманітарні, кліматичні чи техногенні кризи. WCK працює в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення РФ, готуючи понад 300 тисяч порцій їжі та продуктових наборів на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-