Активісти проситимуть ЄС застосувати санкції до Росії через блокування обміну полоненими

Активісти проситимуть ЄС застосувати санкції до Росії через блокування обміну полоненими

Укрінформ
Українські громадські організації, які опікуються полоненими, готують до Європейського парламенту, Європейської комісії і Ради Європейського Союзу звернення з приводу застосування санкцій щодо Росії через блокування обміну полонених і цивільних заручників.

Про це повідомила голова організації “Вояцький Визвіл” Наталія Єпіфанова під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Полонені й зниклі безвісти українці. Проблеми повернення. Шляхи вирішення».

«Ми, громадські організації, підготували звернення до Європейського парламенту, Європейської комісії, Ради Європейського Союзу про застосування спеціальних санкцій до Росії через українських полонених», - сказала вона.

За словами Єпіфанової, на підтримку цього звернення волонтери за кордоном збиратимуть підписи громадян країн ЄС, щоб у подальшому передати його європарламентаріям і вести перемовини про запровадження санкцій відносно РФ.

«У зв’язку з цим ми хочемо звернутися до Міжнародної групи стосовно санкцій до Росії. Хочемо просити ініціативну групу про спільну зустріч представників цієї Міжнародної групи і представників громадських організацій-підписантів цього звернення, щоб ми могли обговорити спільні кроки у просуванні питання застосування санкцій проти Росії у темі військовополонених і зниклих безвісти, а також цивільних заручників», - зазначила очільниця громадської організації “Вояцький Визвіл”.

Звернення підтримали громадські організації «Об'єднані морем», «Цивільні в полоні», представники Спільноти родин бійців ОЗСП «АЗОВ», «Родина Оленівка», «Вірні Завжди»; «Військові медики України», а також представники Об'єднання родин зниклих і полонених військовослужбовців 24 ОМБР.

Читайте також: Лубінець не вірить зараз в обмін «всіх на всіх»

Як повідомлялося, Росія тривалий час блокує обмін українських військових і цивільних, які перебувають у полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-