Житло для переселенців: в Україні змінили правила іпотечного кредитування

Житло для переселенців: в Україні змінили правила іпотечного кредитування

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW).

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Зокрема, визначено поняття відокремлених підрозділів Держмолодьжитла, у звʼязку з реорганізацією Держмолодьжитла. Знято конкретизацію у визначенні виду рахунку позичальника, що відкривається ним в банку-агенті з метою перерахування на нього коштів кредиту та коштів власного внеску, задля розширення можливостей використання різних видів рахунку...» - йдеться в повідомленні.

Також, за словами Мельничука, внесено зміни до визначення «попередній договір» з метою його уніфікації з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) або учасникам проведення операції Обʼєднаних сил (ООС) на придбання житла.

Читайте також: Українці завдяки програмі «єОселя» зможуть придбати й дачу - експерт

Крім того, внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам», щодо визначення сум грантів.

Як повідомлялось, Україна і Німеччина продовжують працювати над залученням німецького бізнесу до відбудови вітчизняної економіки та збільшення фінансування урядових програм стимулювання підприємницької діяльності та пільгового кредитування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-