УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (23 - 29 лютого 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (23 - 29 лютого 2024 року)

Укрінформ
У період з 23 по 29 лютого Укрінформ усебічно висвітлював події двох років повномасштабного вторгнення рф в Україну, підписання безпекових угод та допомогу від союзників.

Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Одними з провідних тем у період з 23 по 29 лютого стали: два роки від початку повномасштабної агресії рф, а також 10 років окупації АР Крим. Укрінформ дослідив, що змінилося в українському суспільстві за 2 роки війни та якими стали українці після 24.03.2022.

Кремлівська пропаганда намагається виправдати невмотивований напад, дискредитувати Україну в очах світу та позбавити її міжнародної підтримки, деморалізувати українське суспільство. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підготував матеріал про те, як змінювалася російська пропаганда за два роки повномасштабної війни, дослідив інформаційний супровід повномасштабної російської агресії, його динаміку та тенденції.

Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

У лютому виповнюється 10 років окупації російськими військовими АР Крим. Це стало початком російсько-української війни. До Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Укрінформ провів бліц-інтерв'ю з людьми, які борються за український Крим та створюють стратегію його визволення, – головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, командиром добровольчого батальйону «Крим» Ісою Акаєвим, постійною представницею Президента України в Криму Тамілою Ташевою та іншими.

Фото: Офіс Президента України
Фото: Офіс Президента України

Підписання Угод про співпрацю у сфері безпеки між Україною та низкою держав-союзників наприкінці лютого було важливими подіями, що висвітлював Укрінформ. У день другої річниці повномасштабного Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з Прем’єр-міністром Канади Джастіном ТрюдоГоловою Ради міністрів Італії Джорджею МелоніПрезиденткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та Прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо, які прибули з візитом до Києва. З головами урядів Канади та Італії були підписані двосторонні угоди про співробітництво у сфері безпеки. Журналісти інформагенції усебічно висвітлювали ці важливі події.

Не втрачає актуальності тема надання військової допомогиДва місяці Україна воює без зброї від США. Як Європа допомагає Україні вистояти, поки демократи і республіканці продовжують “тертися лобами” у Конгресі США. Укрінформ зібрав інформацію про усе, що відомо про постачання Києву з початку 2024 року.

Також Укрінформ розповів про паризьку зустріч союзників, до якої долучився і Президент України. А також - про підсумки конференції на підтримку України, що конкретно там обговорювали та коли отримаємо необхідну нам допомогу.

Проблему на кордоні з Польщею посилюється, її розв’язання - у тривалій перспективі. Про альтернативні торговельні маршрути через Дунай та як це відбуватиметься - у матеріалі про “план Б” українського уряду. 

Російські інформаційні операції в Європейському Союзі залишаються серйозною проблемою для безпеки регіону. Ці операції є частиною ширшої стратегії впливу, створення розколу та підриву стабільності західних демократій. Укрінформ пояснює, як кремлівська пропаганда намагається розсварити між собою європейські країни та на яких ключових сферах зосереджені наративи в ЄС.

У звітний період фактчекери Укрінформу роз’яснювали, зокрема, як російська пропаганда продовжує кампанії з дискредитації українських біженців у Європі, поширює антимобілізаційні наративи в Україні, намагається перекласти злочин російської армії на український спецпідрозділ.

А ще агенція спростовувала фейки про “продаж Україною за кордон мільйона літрів донорської крові”, послугу реєстрації одностатевих шлюбів для українських військових в Європі та інше.

Укрінформ системно висвітлює теми щодо впливу війни на екологію нашої країни. Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС з мулу піднялися сторічні артефакти. Кореспонденти побували в реставраційному ангарі, де фахівці намагаються «продовжити життя» унікальним знахідкам.

У період з 23 по 29 лютого, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 901 новину, 45 публікацій, 7 інтерв’ю та 22 матеріали у рубриці “Експертиза”. 

Топ-5 матеріалів з найвищими показниками щодо переглядів:

З 23 по 29 лютого на сайті Укрінформу опубліковано ексклюзивні інтерв’ю: 

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Відеоверсія інтерв’ю - https://www.youtube.com/watch?v=joVcvBgZ-8w

Фото: Lehtikuva
Фото: Lehtikuva
Фото: пресслужба Міграційної служби
Фото: пресслужба Міграційної служби

ТОП-3 щодо найбільшої цитованості матеріалів Укрінформ: 

Загальна кількість посилань за звітний період - 13 314 (попередній — 16 949 )

Цього тижня фото Укрінформу з'явилися у матеріалах:

Fox News

Onet Poland

(За результатами аналізу з використанням системи YouScan).

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,67 млн (за попередні 7 днів - 1,4 млн), переглядів — понад 3,6 млн ( попередні 7 днів - 3,1 млн), кількість взаємодій із сайтом — понад 9,3 млн (попередній період - близько 8,2 млн).

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 989 новин. Редакція оперативної інформації випустила 600 новин (17 з яких - ексклюзиви), економічна редакція — 94 (з них 2 - ексклюзиви), регіональна — 389 новин. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 837 (у середньому щодоби - 120 новин). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 372 новин, 7 публікацій, 39 відео та 414 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 520 541 (попередній тиждень - 518 299), охоплення — понад 9,9 млн (попередні 7 днів - 10,47 млн).

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 23 по 29 лютого зробили 87 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 609 фотографії. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 5 тисяч. Станом на 29 лютого їх - 858 тис.  (попередні показники - 853 тис). Переглядів відео на YouTube-каналі – 2,9 млн (попереднього тижня – 4,2 млн). Це, у середньому, - понад 410 тисяч щодоби (попереднього тижня - 600 тисяч щодоби). 

Топ-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

У черговій програмі “Лещенко запитує” був  особливий гість – Олександр Баталов, військовослужбовець Збройних сил України, що був поранений, пережив високу ампутацію ноги, але не втратив волі до життя та рішучих дій і став амбасадором України на міжнародних майданчиках.

Текстова версія інтерв’ю - на сайті Укрінформу. 

Гостею “Станції Краматорськ” стала 21-річна військова Оксана Рубаняк - позивний “Ксена” – українська поетеса, письменниця та громадська активістка, командир взводу ЗСУ. Ведучі говорили про особливості служби жінок у війську, мобілізацію та мотивацію служити, зброю від західних партнерів, російську дезінформацію та про те, як російсько-українська війна змінює Україну. 

Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-