10 річниця Революції Гідності: представництво ЄС визначило переможців конкурсу есе

10 річниця Революції Гідності: представництво ЄС визначило переможців конкурсу есе

Фото
Укрінформ
Представництво Європейського Союзу в Україні нагородило 12 лауреатів конкурсу “10 років Євромайдану: як європейські цінності визначили шлях України”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про конкурс на відзнаку 10-ї річниці Революції Гідності та 30-річчя дипломатичних відносин між ЄС та Україною оголосила посол ЄС Катаріна Матернова.

На розгляд девʼяти членів журі, серед яких були віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва та один з ініціаторів Євромайдану Мустафа Наєм, надійшло 142 роботи з усіх регіонів України та з-за кордону.

Представництво ЄС визначило переможців конкурсу есе на відзнаку 10 річниці Революції Гідності / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Журі обрали 12 кращих творів про бачення подій Революції Гідності та їх вплив на Україну від представників молодого покоління українців віком 16-25 років. Автори були родом з різних регіонів України, це Вінниця, Львів, Одеса, Хмельниччина, Тернопільщина, Івано-Франківщина, Київ та Київська область.

Переможцями конкурсу есе стали Шекуріє Рамазанова, Владислав Стацюк, Єлизавета Хоровська.

“Це війна за виживання, за наше майбутнє. Я впевнена, що зрештою буде безумовна перемога України. Я також тепер знаю, що буде після перемоги: шлях України до ЄС. Ваші голоси дуже важливі, тому що ви саме ті, хто будуть розбудовувати цю країну в Європейському Союзі. Я закликаю вас не лише просувати публічно ЄС, а й працювати для того, що ви описали у своїх есе”, – сказала під час нагородження Стефанішина.

Читайте також: Десяті роковини розстрілів на Майдані: протистояння у фото

“Сміливість, натхнення, рішучість. Це те, що я щодня бачу в українцях. Чудово бачити нове покоління, яке не було на Майдані, але для якого він лишається важливим чинником трансформації", – зазначила посол Катаріна Матернова.

Всі учасники конкурсу отримали призи, автори 12 робіт з короткого списку – заохочувальні нагороди, а есе трьох лауреатів опублікують на спеціальній шпальті “Української правди”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-