Глава УГКЦ подякував полякам за підтримку і закликав не піддаватися маніпуляціям

Глава УГКЦ подякував полякам за підтримку і закликав не піддаватися маніпуляціям

Фото
Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук подякував польському народові, державі та католицькій церкві в Польщі за безпрецедентну підтримку українців і закликав не піддаватися маніпуляціям, які можуть призвести до конфронтації з Україною.

Як передає Укрінформ, про це він зауважив під час зустрічі з польськими журналістами 19 березня в Києві, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Ваша допомога, яку ми відчуваємо щодня, є справжнім свідченням християнської віри», - підкреслив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ подякував римо-католицькій церкві в Польщі за гостинність до українських біженців і за те, що вона відкрила свої храми для греко-католицьких священників і мирян. «Наша Вроцлавсько-Кошалінська єпархія за час війни подвоїла кількість парафій», - зазначив він.

Блаженніший Святослав закликав поляків не втомлюватися від українців, які знайшли притулок у Польщі. Він наголосив, що українці прагнуть інтегруватися в польське суспільство і працювати для добра країни.

«Знаємо, що сотні тисяч українців, які працюють у Польщі, платять податки. Це свідчить про те, що вони не мають наміру лише "брати з кишені поляків"», - зауважив він.

Глава УГКЦ висловив занепокоєння протестами польських фермерів, які блокують український кордон. Він закликав поляків не використовувати цю ситуацію для конфронтації з Україною.

Патріарх підкреслив, що це ніщо інше, як політична маніпуляція. «Коли фермери протестують і блокують [український] кордон, а зерно й інші продукти з Росії безперешкодно надходять до Польщі, - хіба це не свідчить про маніпуляції?» - наголосив він.

Блаженніший Святослав закликав до відкритого діалогу між українським і польським народами, щоби знайти шляхи вирішення проблем. «Єдиний спосіб налагодити стосунки - це діалог. Ми розуміємо проблеми і готові до відкритого діалогу та розвитку наших відносин», - додав він.

Як повідомлялося, візит польських журналістів до України триває з 19 по 22 березня. Програма візиту охоплює зустрічі з релігійними лідерами різних конфесій, відвідування постраждалих від війни міст, спілкування з капеланами, волонтерами, родинами загиблих воїнів, а також візити до релігійних навчальних закладів.

Читайте також: Глава УГКЦ відреагував на слова Папи Римського про «підняття білого прапора»

Метою візиту є ознайомитися з діяльністю релігійних організацій в Україні в умовах війни, відвідати міста, що постраждали від російської агресії, поспілкуватися з людьми, які постраждали від війни, а також із тими, хто їм допомагає, зробити репортажі про ситуацію в Україні для польських ЗМІ.

Серед журналістів і редакторів, які прибули в Україну, - представники Католицької інформаційної агенції, Польської пресової агенції, Польського радіо, тижневиків Gość Niedzielny, W Sieci, Przewodnik Katolicki та щоденної газети Rzeczpospolita. Групу супроводжує отець Стефан Батрух, президент Фундації духовної культури пограниччя та парох греко-католицької парафії в Любліні.

Фото: ugcc.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-