В Україні відкрився перший лісопожежний центр

В Україні відкрився перший лісопожежний центр

Фото
Укрінформ
ДП «Ліси України» відкрило на Житомирщині перший в Україні лісопожежний центр для навчання та підвищення кваліфікації фахівців.

Про це повідомив у Фейсбуці генеральний директор ДП Юрій Болоховець, передає Укрінформ.

«На Житомирщині відкрито перший в Україні лісопожежний центр. Майже 300 співробітників “Лісів України” вже пройшли навчання з профілю “Керівник гасіння лісової пожежі”, що відбулися на базі філії “Лісопожежний центр”. Плануємо щорічно навчати та підвищувати кваліфікацію головних лісничих, інженерів охорони й захисту лісу та начальників лісових пожежних станцій філій», - ідеться в повідомленні.

За словами Болоховця, вже розпочалися польові навчання у співпраці з підрозділами ДСНС в частині залучення сил і засобів рятувальників до гасіння пожеж.

У 2024 році керівництво ДП планує закупити протипожежну техніку та обладнання для укомплектовування філій південних та східних областей. А також продовжить розширювати мережу рекреаційних пунктів, завдяки яким в рази скорочується кількість лісових пожеж через стихійне багаття.

Читайте також: «Ліси України» продаватимуть надлишки паливної деревини іноземним покупцям

Як повідомлялося, минулого року в Україні кількість лісових пожеж зменшилася майже вдвічі, орієнтовні збитки склали понад 7 млн грн, це без урахування тимчасово окупованих територій і ведення бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-