Безпечні умови очного навчання необхідно створити ще для 300 тисяч учнів - Федоров

Безпечні умови очного навчання необхідно створити ще для 300 тисяч учнів - Федоров

Укрінформ
До кінця року потрібно створити безпечні умови очного навчання ще для 300 тисяч учнів, а для тих, хто навчається дистанційно, також будуть певні рішення.

Про це заявив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час презентації «Шкільні укриття: нові правила розподілення коштів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми говоримо про офлайн-навчання, то для нас питання безпеки стоїть на першому місці. Тож наша ціль - створити безпечні умови для очного навчання для 300 тисяч учнів до кінця року, а для дітей, які продовжуватимуть навчатись онлайн, для них також будуть певні рішення, що покращать якість навчання. Це від забезпечення гаджетами, до самих програм навчання», - сказав Федоров.

За його словами, більш як 800 тис. дітей продовжують навчатись дистанційно. З них понад 600 тисяч - знаходяться в Україні, більш як 200 тисяч - за кордоном.

Читайте також: У Міносвіти оприлюднили стратегічний план до 2027 року

У Мінцифри наголошують на необхідності трансформації системи освіти до такого стану, аби вона могла виховувати, навчати та розвивати дітей, які отримають ті компетентності, що допоможуть реалізовувати себе в сучасному світі.

Федоров зазначив, що при розробці такої політики Мінцифри разом з Міносвіти почали використовували технології для того, щоб розрахувати кількість необхідних бомбосховищ та відповідне розташування.

«Нам потрібно враховувати наскільки близько розташована школа до зони бойових дій чи де розташовані певні засоби артилерії нашого ворога. Вже відштовхуючись від цієї інформації, ми вирішуємо, як діяти», - сказав віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, уряд виділяє 2,5 млрд грн на облаштування укриттів та 1,5 млрд грн на розвиток Нової української школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-