СБУ проводить обшуки у протоієрея УПЦ МП Данилевича

СБУ проводить обшуки у протоієрея УПЦ МП Данилевича

Укрінформ
Служба безпеки України у п’ятницю проводить обшуки проходять у заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП протоієрея Миколи Данилевича.

Про це Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

«За нашою інформацією, сьогодні зранку обшуки проходять у заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП протоієрея Миколи Данилевича. Він відомий тим, що був у складі делегації, яка у 2017 році разом з Новинським вмовляла Вселенського патріарха Варфоломія не давати томос ПЦУ», – сказав співрозмовник агентства.

За його даними, Данилевич також відзначився підтримкою «русского мира» і виправданням агресії РФ. «Чекаємо на деталі згодом», – додав він.

Читайте також: На Закарпатті викрили ще одного клірика УПЦ МП, який поширював фейки про війну в Україні

Як повідомлялося, 15 грудня 2018 року у Софії Київській пройшов Об'єднавчий церковний собор. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та УПЦ Московського патріархату створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

6 січня 2019 року у Стамбулі (Туреччина) Епіфаній отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія. Томос надає Київській митрополії автокефальний статус і робить її 15-ю канонічною автокефальною церквою. Тож ПЦУ стала повноправною і самоврядною адміністративною частиною єдиної Вселенської православної церкви без посередництва інших помісних церков.

Фото: УПЦ МП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-