Лубінець закликав не поширювати персональні дані українських полонених та їхніх родичів

Лубінець закликав не поширювати персональні дані українських полонених та їхніх родичів

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликає не поширювати персональні дані військовополонених, цивільних, яких незаконно утримує Росія та їхніх родичів.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

“Укотре застерігаю від публічного розповсюдження персональних даних військовополонених, цивільних, яких незаконно утримує Росія, та їхніх родичів”, - написав Лубінець.

За його словами, “окрім активних дій шахраїв, які заради наживи виманюють гроші в родин, які чекають з полону та незаконного утримання своїх рідних, такою інформацією активно цікавляться і російські спецслужби”.

“Вона їм необхідна для того, аби й так нестерпні умови наших захисників перетворити на ще гірші. Моральне приниження чи залякування за умов володіння персональними даними військовополоненого чи цивільного заручника може спричинити ще більшу шкоду, ніж фізичний вплив”, - зазначив Лубінець.

Читайте також: Цивільні у полоні в Росії: в Києві створили робочу групу з питань заручників

Він додав, що “на мирних мітингах та у соціальних мережах варто ретельно дбати про те, аби ворог не довідався персональні дані, - прізвища, імена, звання, позивний, номер бригади, частини, місце дислокації, фото тощо”.

“Ворог підступний і чатує у всіх сферах. І його головна ціль не змінилася - він хоче, щоб українці й Україна перестали існувати. Тож бережіть одне одного та персональні дані. Пам’ятайте, що пошуками українських захисників, цивільних громадян та дітей безкоштовно займаються лише уповноважені державою органи”, - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, у Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, вже є дані про понад 37 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-