В Україні «молодшає» вік жертв кібернасильства - експерт

В Україні «молодшає» вік жертв кібернасильства - експерт

Укрінформ
Українські експерти відзначають "омолодження" аудиторії, яка потерпає від кібернасильства: якщо раніше це були діти 14-16 років, то тепер жертви молодші за 14 років.

Про це повідомила засновниця ГО #stop_sexтинг Анастасія Дьякова під час круглого столу у Медіацентрі Україна – Укрінформ

«В Україні спостерігається "омолодження" аудиторії, яка стає жертвами насильства, у першу чергу сексуальних злочинів. Якщо раніше це були діти 14-16 років, то зараз у більшості випадків це діти молодше 14 років», – сказала Дьякова.

Вона зазначила, що ризики для дітей збільшилися через війну.

«Дитина перебуває у стресі, менше спить, має постійне емоційне навантаження і внаслідок цього менш критично сприймає ризики, які були. А додаються ще й нові ризики, такі як воєнний контент, залучення дітей російськими військовими до надання інформації, до протиправної діяльності тощо», – зауважила засновниця ГО #stop_sexтинг.

Читайте також: У кіберполіції кажуть, що ситуація щодо насильства в інтернеті - некритична

Дьякова додала, що також дедалі більше штучний інтелект використовується для створення контенту, яким потім шантажують дітей.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запрацював перший портал повідомлень про сексуальне насильство над дітьми в мережі – StopCrime.

Фото: ms.detector.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-