Преса досі не ініціювала створення органів співрегулювання - член Нацради

Преса досі не ініціювала створення органів співрегулювання - член Нацради

Укрінформ
На радіо, телебаченні та в онлайн-ЗМІ вже створюються органи співрегулювання, що передбачено Законом «Про медіа», натомість преса досі не ініціювала цього процесу.

Про це заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Бурмагін під час Міжнародної конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа, передає кореспондент Укрінформу.

За словами представника Нацради, закон передбачає створення органів співрегулювання на радіо, телебаченні, в олайн-ЗМІ, пресі і на спільних платформах доступу до відео.

«Преса поки навіть не ініціювала процес створення таких органів, а українських платформ спільного доступу до відео, умовного нашого Ютуба, у нашій юрисдикції немає», - сказав Бурмагін.

Натомість, за його словами, такі органи створюються на радіо, телебаченні та в олайн-ЗМІ.

«Сподіваємося, до кінця травня кожен з цих органів отримає статус юридичної особи і вони зможуть стати до вироблення правил створення, поширення інформації й виконання інших повноважень, визначених законом», - зазначив Бурмагін.

Читайте також: Роль держави у регулюванні медіа має бути мінімальною - заступник глави МКІП

Він пояснив, що до ухвалення Закону «Про медіа» органів співрегулювання в Україні не існувало. «Суть цього явища проста - держава разом із медіа напрацьовує правила гри у складних питаннях, які стосуються контентних обмежень, маркування реклами. Друга важлива функція співрегулювання - це незалежна експертиза у конкретних справах про порушення медіа контентних обмежень, або ж правил створення та поширення інформації», - розповів Бурмагін.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня 2022 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про медіа". Він визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-