Рекорд України: в Інституті журналістики створили книгу за 8 годин 39 хвилин

Рекорд України: в Інституті журналістики створили книгу за 8 годин 39 хвилин

Фото
Укрінформ
У Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка 25 квітня встановили рекорд України, створивши книгу «День після війни» за 8 годин 39 хвилин.

Про це Укрінформу повідомили в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Понад 200 авторів, викладачів і студентів Інституту журналістики, стали учасниками унікального проєкту – спільнотворення книжки «День після війни». Вони написали есе, в яких поділилися емоціями та мріями про себе та про Україну після її перемоги.

«Упродовж робочого дня тексти були відредаговані, зверстані та підготовлено оригінал-макет. Навіть низка повітряних тривог цього дня не змогла стати на заваді рекорду. Команда редакторів та верстальників продовжувала працювати у бомбосховищі. А вже надвечір перші примірники видрукованої книжки були в руках директора інституту Юрія Бондаря та ректора університету Володимира Бугрова», - повідомили в Інституті журналістики.

Представники Національного реєстру рекордів України зафіксували досягнення у номінації «Мінімальний час написання та видання книги».

Як зазначив директор ННІЖ, «ідея книжки виникла з мрії про день після війни. Яким він буде для кожного з нас, для України, світу? Звичайно, переможним. А ще сповненим планів. Які маємо реалізувати. Щоб ствердити себе, збудувати країну мрії – успішну і могутню, рівну серед інших, нормальних, країн».

«Щоб надолужити, зрештою, згаяне за час, коли ворог намагався вбити українців і Україну, вбити їхні мрії. Ми маємо вирватися з лещат повітряних тривог, гірких втрат і руїн. Маємо побачити перспективу а, побачивши, налаштувати себе на творчу дію. Есе нашої книжки – це, якщо хочете, чарунки спільного плану, який посталим словом уже втілюється, адже мрія – вона завжди матеріальна», - додав Бондар.

Читайте також: Україна повернулась до Альянсу незалежних пресрад Європи після виключення росіян

В Інституті журналістики зауважили, що на реалізацію цього соціального проєкту не витрачалися бюджетні кошти. Весь процес видавництва та просування забезпечили на волонтерських засадах майбутні фахівці, яких готує інститут: журналісти, видавці, продюсери, рекламісти та піарники.

Проєкт підтримали партнери: видавництво «Саміт-книга», ТОВ «Книжкова майстерня», Держкомтелерадіо України, Національне інформаційне агентство «Укрінформ», Національний реєстр рекордів України, Фестиваль «Книжкова країна», Національні спілки журналістів і письменників України, Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», меценат Сергій Вовченко та інші доброчинці.

Збірка «День після війни» присвячена 190-річчю Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Нову книжку есе вже презентували на фестивалі «Книжкова країна» на ВДНГ.

Окрім того, на сторінці ННІЖ у Фейсбуці показали книжку есе «День після війни».

В Інституті журналістики встановили рекорд, створивши книгу за 8 годин 39 хвилин / Фото: ННІЖ КНУ імені Тараса Шевченка

«Отже, друзі, ми довели власну спроможність, продемонстрували злагоджену роботу великої команди ННІЖ, спрацювали як правдиві професіонали і таки втілили мрію! Ось вона – книжка есе «День після війни». Це спільне досягнення і новий рекорд України!», - йдеться в дописі.

Читайте також: Оголосили фіналістів цьогорічної Премії Ґонґадзе

Команда інституту подякувала всім ініціаторам та учасникам дійства, а також партнерам проєкту, спільними зусиллями яких мрія втілилася в реальність.

Як повідомлялося, у Навчально-науковому інституті журналістики анонсували унікальний проєкт «День після війни», під час якого студенти, викладачі та інші автори творитимуть есе про те, якими вони бачать себе, Україну після її перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-