Соняшники під посольством Росії: у Вашингтоні пройшла акція на підтримку України

Соняшники під посольством Росії: у Вашингтоні пройшла акція на підтримку України

Укрінформ
Третій рік поспіль українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн висаджують перед посольством Росії в Вашингтоні соняшники, які стали символом боротьби України за свободу та її протистояння агресії РФ.

Цього року акція на підтримку нашої країни у столиці США зібрала більш як сотню людей, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми прийшли до російського посольства нагадати, що Україна продовжує боротьбу за свою свободу й незалежність та має міцну підтримку з боку США й інших країн. Наші соняшники символізують наближення перемоги України у російській війні та звільнення її територій», - розповіла в коментарі агентству організаторка акції, президентка US Ukrainian Activists (USUA) Надія Шапоринська.

Захід уже став традицією, він проводиться третій рік поспіль – від початку повномасштабної агресії РФ у 2022 році. Ініціатором виступив громадянин США Бенжамін Віттес, якого підтримала команда USUA. Відтоді щороку наприкінці квітня вони висаджують соняшники й привертають таким чином суспільну увагу до злочинів, які чинить Росія проти України й українців.

Цьогоріч до акції приєднався ще один активіст, американець Коннор ОʼБраєн. Він ще з минулого року доглядав за висадженими соняшниками, регулярно поливав їх до початку листопада. Цього разу він долучився до створення нового «саду», який з минулого року отримав імʼя Полонне, на честь містечка в Хмельницькій області, де Коннор працював викладачем.

Щороку в акціях беруть участь дипломати Посольства України в США й особисто посол Оксана Маркарова.

Читайте також: У Парижі відбулась маніфестація з вимогами допомогти закрити українське небо

«Ми садимо соняшники, щоби ще раз заявити: ми переможемо. Ми садимо їх, щоби пам’ятати про тих, кого втратили, а також тому що ми, українці, творимо, вирощуємо й будуємо», - зауважила у цьому звʼязку Маркарова.

Вона підкреслила, що подібні акції на підтримку України є важливими та подякувала кожному, хто робить свій внесок.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня у Нью-Йорку відбулася акція проти проведення виступів російського Маріїнського театру, після якої балет росіян був скасований. Протест відбувся у форматі перформансу, щоби показати справжнє обличчя російського театру. Його провела організація Svitanok.nyc за участі української громади та небайдужих громадян.

Фото: USUA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-