«Ліси України» передали на фронт майже 200 тисяч кубометрів деревини

«Ліси України» передали на фронт майже 200 тисяч кубометрів деревини

Укрінформ
ДП «Ліси України» цьогоріч вдвічі збільшили обсяги постачання деревини військовим частинам, загалом на фронт вже передано майже 200 тис. кубометрів лісоматеріалів.

Про це у Фейсбуці повідомив генеральний директор підприємства Юрій Болоховець, передає Укрінформ.

«Цього року майже вдвічі збільшили обсяги поставок деревини на фронт. Наразі працюємо над черговим запитом військових об’ємом у 30 тис. куб. м. З урахуванням минулорічних поставок ДП «Ліси України» передало силам оборони майже 200 тис. куб. м деревини», - йдеться в повідомленні.

Болоховець підкреслив, що деревина є основним матеріалом для зведення фортифікацій і потреба в ній продовжує зростати. Першочергово задовольняються військові частини у зоні бойових дій і на прикордонних із країною-агресором ділянках.

«Фронту потрібна неабияка деревина. Найбільш затребувана – тонкомірна, діаметром до 25 сантиметрів, для будівництва бліндажів, вогневих споруд, траншей на першій лінії оборони. Тонкомірну сосну на місці не складно переносити вручну. Це дає змогу не залучати крани та механізми, які одразу стають мішенню для ворожих БпЛА», - зауважив очільник держпідприємства.

Він також зазначив, що деревина на фронт поставляється з усієї країни і до постачання залучені майже всі філії «Лісів України». Заготівля, вивезення з верхніх складів до залізничної станції, завантаження у вагони – всі витрати за рахунок ДП «Ліси України».

Читайте також: «Ліси України» продаватимуть надлишки паливної деревини іноземним покупцям

«Було б добре, якщо б допомогу фронту, крім ДП «Ліси України», надавали також інші лісокористувачі, які господарюють на третині лісів. І, нарешті, має з’явитися можливість прибирати з лісу найбільш доступну, пошкоджену стихійними лихами, деревину», - додав Болоховець.

Як повідомлялося, ДП “Ліси України” додали до переліку особливо важливих для економіки суб'єктів господарювання державного сектору економіки, що має сприяти покращенню корпоративного управління.

Фото: Ліси України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-