Ірландія може скоротити державну підтримку для українських біженців

Ірландія може скоротити державну підтримку для українських біженців

Укрінформ
Ірландія цього тижня розгляне питання про скорочення державної підтримки для шукачів притулку та біженців, у тому числі тих, хто прибув з України, з метою приведення системи відповідно до систем інших європейських країн.

Про це у понеділок заявив прем'єр-міністр Саймон Гарріс, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Із моменту вторгнення Росії до України в лютому 2022 року трохи більше 100 000 українців втекли до Ірландії, а кількість шукачів притулку з інших країн світу майже потроїлася в порівнянні з допандемічним рівнем і перевищила 13 000 в 2022 і 2023 роках, і 7 700 цього року.

Імміграція стала проблемою в країні з населенням 5,3 мільйона осіб, яка намагається розмістити біженців в умовах кризи житла, пише видання.

«Нам потрібно дивитися на внесок, який люди, які мають статус (біженця - ред.), повинні робити для проживання. Ми повинні подбати про те, щоб кожен, хто працює, працював легально, щоб було більше перевірок на робочому місці», - сказав Гарріс.

Він особливо підкреслив, що має бути послідовний підхід до українських біженців, і що їх підтримка не повинна залежати від того, коли вони приїхали.

Раніше Ірландія скоротила допомогу українським біженцям, які користуються державним житлом і прибули після середини березня цього року, до 38,80 євро ($41,84) на тиждень з 220 євро і встановила 90-денний ліміт на час, протягом якого вони можуть залишатися у державному житлі.

Читайте також: Українці з посвідкою на проживання та роботою зможуть залишатись у Німеччині - Шольц

Зміни не торкнулися 70 000 українців, які вже використовують державне житло.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх шести місяців кількість українських біженців в Естонії почала знижуватися.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-