Сікорський прокоментував можливе обмеження пільг для військовозобов’язаних українців у Польщі

Сікорський прокоментував можливе обмеження пільг для військовозобов’язаних українців у Польщі

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський вважає, що будь-яка схема обмежень для військовозобов’язаних українців в ЄС має бути загальноєвропейською.

Про це він сказав в інтерв’ю The Guardian, передає Укрінформ.

«Україна має сказати нам, що вона хоче, щоб ми робили щодо їхніх (військовозобов’язаних - ред.) громадян. Я точно не вірю в те, що існує право людини отримувати соціальне страхування за те, що вона ухиляється від призову. Ті люди, які воюють на фронті, також мають права людини», - наголосив Сікорський.

Глава МЗС Польщі зазначив, що будь-яка схема обмеження пільг має бути загальноєвропейською, інакше ті, хто ухиляється від призову, почнуть шукати пільги по всій Європі. За його словами, Польща готова підтримати загальноєвропейську схему стимулювання українських чоловіків призовного віку повернутися на батьківщину.

Читайте також: Важко уявити, що Польща повертатиме українців призовного віку силоміць - посол

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Сікорський заявив, що Україні потрібно проявити ініціативу в питанні повернення чоловіків призовного віку додому, оскільки для Польщі це питання «етично неоднозначне».

На сьогодні в Польщі перебуває близько мільйона біженців з України, а загальна кількість громадян України в РП перевищує 3 млн.

Фото: weekendfm.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-