Росія розгорнула масштабну інформкампанію до 10-річчя початку боїв за Донецький аеропорт - ЦПД

Росія розгорнула масштабну інформкампанію до 10-річчя початку боїв за Донецький аеропорт - ЦПД

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомили, що РФ розгорнула масштабну інформкампанію до 10-ї річниці початку боїв за Донецький аеропорт.

Ворог намагається перекласти відповідальність за розв’язання війни на Київ. Про це йдеться у повідомленні Центру, передає Укрінформ.

У рамках цієї кампанії ворожа пропаганда активно висвітлює меморіальні заходи на ТОТ та поширює заяви російських політиків і кремлівських ставлеників на окупованих територіях до річниці першого масштабного бою за Донецький аеропорт, який відбувся 26 травня 2014 року.

Цей бій ru-пропаганда подає як «агресивний напад України на Донбас». Хоча саме Росія у 2014 році почала гібридну військову агресію проти нашої держави. На момент початку бойових дій на Сході вже був окупований український Крим, а переважна більшість так званих ополченців Донбасу насправді були росіянами, зокрема військовими та співробітниками спецслужб.

Читайте також: Росіяни активізували масштабну ІПСО навколо питання виборів в Україні - ЦПД

У ЦПД наголошують, що РФ продовжує брехати, щоб виправдати агресію проти України та зняти з себе відповідальність за терор, який вона розгорнула проти мирних українців.

Як повідомлялось, у Центрі протидії дезінформації при РНБО прогнозують, що росіяни для підсилення інформаційної кампанії щодо нібито слабкості ЗСУ розкачуватимуть тему повторного наступу з території Білорусі.

Також ЦПД фіксує активізацію зусиль роспропаганди в рамках дезінформаційної кампанії «Майдан-3», мета якої максимально дестабілізувати ситуацію в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-