Росія визнала, що тримає у полоні українську журналістку Вікторію Рощину

Росія визнала, що тримає у полоні українську журналістку Вікторію Рощину

Укрінформ
Міністерство оборони РФ підтвердило, що українська журналістка Вікторія Рощина була затримана і перебуває на території Росії.

Як повідомляє Національна спілка журналістів України, про це йдеться в листі, який отримав батько журналістки Володимир Рощин, передає Укрінформ.

Лист, датований 17 квітня, Володимир Рощин отримав приблизно 22 квітня.

«За наявними відомостями, Рощина Вікторія Володимирівна, 6.10.1996 року народження, затримана і наразі перебуває на території Російської Федерації», - йдеться у ньому.

Батько Рощиної звертався до Міжнародного комітету Червоного Хреста, який підтвердив, що Вікторія перебуває в полоні, але доступу до неї немає.

Раніше родичі Рощиної подавали запит до окупаційної прокуратури Маріуполя, де повідомили, що справи проти неї не заведено. Без відповіді залишилися листи до російських генеральної прокуратури, слідчого комітету, омбудсмена.

Читайте також: У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - МКІП

Як повідомляв Укрінформ, українська журналістка-фрілансерка, лауреатка премії «Мужність у журналістиці» 2022 року Вікторія Рощина зникла безвісти на тимчасово окупованій території у серпні 2023 року.

Вимогу негайно звільнити українських журналістів, незаконно утримуваних Російською Федерацією, підтримали делегати щорічних зборів Європейської федерації журналістів.

Фото з сайту НСЖУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-